Sentință definitivă într-un mega-dosar de trafic de persoane!

Sentință definitivă într-un mega-dosar de trafic de persoane!

Cel mai răsunător dosar de trafic de persoane din Botoșani a fost închis, după un proces ce a durat șapte ani, prin condamnarea definitivă a celor 15 inculpați din acest dosar.

Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângră Tribunalul Botoșani, fiind acuzați de trafic de persoane. Magistrații Curții de Apel Suceava au dat, miercuri, sentința definitivă, 10 dintre inculpaţi, fraţii Ionel şi Ilie Dragomir, Dafin Adăscăliţei, Marian Turcitu, Viorel Neculai Luca, Gabriel Cristian Popescu, Marius Vamanu, Violeta Todica Matei şi Clara Chiorescu, primind trei ani de închisoare cu suspendare, sentința rămânând aceeași în cazul lor ca cea dispusă de Tribunalul Botoșani.

Ceilalți inculpați, Eftimie Gheorghe Bălănică, Neculai Turcitu, Relu Purnichi, Maricel Dumitru Luca şi Aurelia Grigoriu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

În schimb, instanţa a dispus ca şase dintre inculpaţi să fie supuşi la un termen de încercare de câte cinci sau şapte ani, timp în care nu vor avea voie să comită alte infracţiuni şi vor trebui să respecte o serie de măsuri.

Faptele pentru care au fost condamnați s-au petrecut în perioada 2001 – 2003, când zeci de tinere din Botoşani, racolate sub promisiunea unor locuri de muncă din Olanda, au ajuns prostituate în Amsterdam.

Vezi AICI sentinta!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
53

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
18

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...