Revoltător! Medicul de gardă dă vina pe Alexandra, și-ar fi provocat singură pierderea sarcinii. ”O apărare fantasmagorică!” - Video

Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei Ivanov, a făcut dezvăluiri din ancheta privind moartea tinerei de 26 de ani în Maternitatea din Botoșani, tragedie produsă pe 18 august 2023.

Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei Ivanov, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul.

Avocata familiei a reiterat ipoteza des vehiculată în spațiul public, conform căreia medicii din spitale nu se ocupă de pacienții colegilor lor, care beneficiază de consultații în privat.

”Există cutume în spitale, mai mari și mai puternice decât umanitatea, medicii nu își iau pacienții unii altora. Contează pacientul doar în sensul că îți aduce un beneficiu financiar și nu se trece peste această cutumă”, a spus avocata Gianina Vera Poroșnicu.

Din fericire, se pare că ancheta în cazul Alexandrei Ivanov nu se va întinde pe durata a ani de zile, așa cum se întâmplă de obicei în practica judiciară.

”Procurorul de la Parchetul Curții de Apel Suceava depune diligențe și totul merge rapid pentru ceea ce înseamnă o anchetă malpraxis, când așteptai luni de zile poziția Medicinei Legale, și alte luni de zile adresele și hârtiile de pe la spitale. Acum nu se întâmplă așa, procurorul este o mână de fier, conduce foarte bine ancheta. Lucrează cu o echipă de trei inspectori, probabil va mări echipa dacă va fi nevoie”, a declarat avocata Gianina Vera Poroșnicu.

Până în acest moment au fost audiate persoanele care au fost în jurul Alexandrei în acea noapte, corpul medical și pacientele, se expertizează telefoanele, s-au primit și adresele de la spital.

”Cred că ancheta nu va mai dura foarte mult. Eu aștept consecințele”, a adăugat avocata familiei Ivanov, precizând deopotrivă că apărarea a solicitat ca procurorul anchetator să dispună măsura arestării preventive a medicului de gardă, ”pe motiv că există dubii că va colabora cu anchetatorii și că își dorește să plece din țară, să se sustragă urmăririi penale”.

Mai mult, spune avocata Gianina Vera Poroșnicu, medicul ar fi recurs la un gest care a stârnit revolta familiei și nu numai: un partaj între soți.

”Încearcă să eludeze răspunderea civilă, a făcut între ea și soț o partajare a bunurilor, pe motiv că nu se mai înțeleg. După o căsnicie lungă, de o lună încoace, soțul despre care doamna doctor a spus că a avut o mai mare contribuție în obținerea bunurilor pe parcursul căsătoriei și-a luat o cotă substanțială și a început să o înstrăineze. Lucrurile s-au întâmplat până într-o lună de zile”.

”Nu și-a exprimat niciodată regretul”

În ciuda celor petrecute și a protestelor în stradă nu doar în Botoșani, ci în întreaga țară, medicul de gardă nu a transmis niciodată regrete sau mesaje de condoleanțe către familia Alexandrei.

”Niciodată nu și-a exprimat regretul față de moartea Alexandrei”, spune avocata.

”Cum să își provoace ea pierderea sarcinii?”

În schimb, medicul a venit în fața anchetatorilor cu ”o apărare fantasmagorică”, după cum a opinat avocata familiei.

Mai exact, medicul de gardă spune că Alexandra ar fi venit la spital cu niște sticluțe cu uleiuri esențiale, pe care le-ar fi folosit inclusiv pe durata internării. Doctorița a dat de înțeles că Alexandra ar fi pierdut sarcina în urma folosirii acelor uleiuri esențiale.

”Se leagă de niște banale uleiuri esențiale pe care Alexandra le lua și le dădea și copiilor. Își oblojea copiii cu aceste uleiuri. Doamna doctor spune că aceste uleiuri i-ar fi provocat Alexandrei sângerare… Cum să își provoace ea pierderea sarcinii? Este o apărare fantasmagorică”, a spus avocata Gianina Vera Poroșnicu.

Cu toate acestea, medicul nu a oferit o explicație medicală cu privire la aceste acuzații. Procurorul anchetator a dispus ridicarea gentuței cu care Alexandra venise la spital, în care se aflau și uleiurile esențiale.

”Erau ale familiei, uleiuri pe care toți le știm, sunt banale, și eu am folosit... Procurorul a dispus, noi am predat aceste uleiuri, vor fi expertizate, noi nu avem nicio frică. Așa s-a apărat doamna doctor. Problema rămâne: de ce nu a intervenit? Scurt. Puteai să intervii și să nu îți iasă manopera medicală, să fie compicații…”, a completat avocata.

Apărarea va căuta un expert asupra căruia nu planează niciun dubiu, a anunțat avocata familiei, pentru a se pronunța cu privire la acest caz.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...