Avocata familiei Ivanov: ”A murit un boboc de fată, un om atât de bun! Este un caz greu pentru că este emoțional”

Alexandra Ivanov, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea, a murit pe patul Maternității din Botoșani după ce, timp de 7 ore, nimeni nu i-a acordat niciun ajutor, în ciuda strigătelor de durere ale tinerei femei.

Avocata familiei Ivanov: ”A murit un boboc de fată, un om atât de bun! Este un caz greu pentru că este emoțional”

 Avocata Gianina Vera Poroșnicu  Foto: captură Gândul

Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei Ivanov, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul.

Aceasta a vorbit despre tânăra în vârstă de 26 de ani care a decedat după o noapte de spitalizare la Maternitatea din Botoşani.

„Este un caz greu pentru că este emoțional. A murit un boboc de fată. Avea trei copii acasă și avea o viață la care spera, o casă în construcție. Făcea și niște studii, era extrem de implicată în viața socială, făcea gesturi de caritate. Un om atât de bun, un copil minunat. O mare pierdere”, a declarat avocata.

Gianina Vera Poroșnicu a precizat că Alexandra a trecut prin niște chinuri greu de imaginat și nu s-a exagerat când s-a spus că asta s-a întâmplat timp de 7 ore.

„Era pe patul de spital, adusă în regim de urgență. Mi-a spus un doctor că într-un spital județean statul alocă 10 oameni pentru fiecare pacient. Paradoxal, nu au venit în ajutor decât asistentele, care mai mult au ținut-o de mână, că nu puteau să prescrie medicamente, nu puteau să ia decizii. Strigătele ei de ajutor au fost timp de 7 ore. Este o realitate, nu a exagerat presa. Acum câteva săptămâni, procurorul de caz, prin inspectori, anchetatori de elită, cei de la Poliția județului Botoșani, au reconstituit, ca într-un film, ultimele clipe de viață ale acestei tinere. Ultimele ei ore au fost de groază. Am citit mesajele pe care Alexandra i le-a trimis familiei. Spunea: mă doare, mă doare, n-am aer, am nevoie de ajutor, nu mă primește, nu vine nimeni la mine”, a mai spus Gianina Vera Poroșnicu.

Alexandra Ivanov nu a beneficiat, timp de șapte ore, de îngrijiri medicale. După ce, la internare, a fost supusă unui set de analize, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...