Retea de droguri: "Campus" studentesc in curtea DIICOT Botosani! FOTO, VIDEO de la perchezitii

Retea de droguri: "Campus" studentesc in curtea DIICOT Botosani! FOTO, VIDEO de la perchezitii

Retea de traficanti si consumatori de droguri: 22 de invinuiti si 90 de consumatori! Joi au fost executate 15 perchezitii pe raza judetelor Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Suceava, in cauza fiind cercetati 22 de invinuiti, pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, procurare, detinere si vanzare de droguri de risc si detinere de droguri de risc pentru consum propriu. In cauza sunt cercetate si alte 90 de persoane, cumparatori si consumatori.

Actiunea a fost coordonata de Biroul teritorial DIICOT Botosani.

Cele mai multe descinderi au avut loc in Iasi si Botosani. La Iasi, descinderile s-au derulat in complexul de camine studentesti din Tudor Vladimirescu, dar si in apartamentele si casele pe care studentii le aveau inchiriate.

Toti cei implicati in acest dosar au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, fiind foarte multi tineri, in special studenti. Drogurile erau vandute in cluburi (si din Botosani), pe strada, dar foarte multe si in caminele studentesti.

70 de persoane au fost aduse la audieri, din toate cele cinci judete unde s-au facut perchezitii. Cel mai probabil, o parte dintre acestea vor primi mandate de retinere.Conform reprezentantilor DIICOT, drogurile veneau cu precadere din strainatate (Spania si Italia), cercetarile fiind efectuate in perioada octombrie 2011 pana in prezent. Drogurile ajungeau mai ales prin firme de curierat, in Iasi, iar apoi erau distribuite in celelalte judete.

Persoanele din palierul superior al retelei nu sunt din Botosani, insa persoanele din Botosani sunt din palierele doi si trei ale gruparii. Cei mai multi dintre cei vizati sunt studenti, dar si persoane fara ocupatie.

"Drogurile erau vandute cu precadere in judetele Botosani si Iasi, in cluburi, dar in special in campusurile universitare. Au mai fost identificate diferite cantitati de droguri, canabis si rezina de canabis, hasis", a precizat procurorul Viorel Porumb, seful Biroului Teritorial DIICOT Botosani.

In timpul perchezitiilor a fost ridicata cantitatea de 500 de grame de canabis, aproximativ 100 de grame de hasis, cantare si sume de bani, care insumate depasesc valoarea de 25.000 de lei.

Drogurile erau expediate prin colete, prin firme de curierat, distribuite intre membrii retelei, se comercializau, valorificau prin intermediul palierului trei, iar ulterior ajungeau la consumatorii de pe raza acestor judete.

Preturile porneau de la 50-60 de lei, pana la 100 de lei gramul.

Persoanele care coordonau reteaua se aflau pe teritoriu strain, dar sunt cetateni romani.

In cursul acestei zile a fost interceptat un colet expediat din Spania de catre unul dintre membrii gruparii, continand peste 100 de grame de cannabis, aproximativ 40 de grame de hasis, rezina de cannabis si seminte de plante, colet care ajunsese la Iasi.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

astăzi, 18:26
97

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului d...

Femeie găsită moartă în curte de către concubin

astăzi, 14:18
629

O femeie de doar 49 de ani a fost găsită moartă în curtea casei de către concubinul acesteia. Bărbatul la crezut că femeia a plecat de acasă pe la vecini, însă a observat că papuc...

Un profesor de sport din Botoșani, premiat de Ministerul Educației, a folosit premiul pentru a încuraja copiii să facă sport

astăzi, 13:48
764

Singurul profesor de educație fizică din țară, premiat de Ministerul Educației în cadrul proiectului ,,Creatori de educație” a folosit premiul primit pentru acțiuni de încuraj...