Rețea de contrabandă cu țigări destructurată la Botoșani. Mii de euro și mai multe bunuri incriminatorii au fost descoperite de polițiști în urma unor percheziții. Suspecții au fost conduși la audieri (video)

Rețea de contrabandă cu țigări destructurată la Botoșani. Mii de euro și mai multe bunuri incriminatorii au fost descoperite de polițiști în urma unor percheziții. Suspecții au fost conduși la audieri (video)

O rețea de contrabandiști a fost destructurată la Botoșani de polițiștii din trei județe, în urma unor acțiuni informativ – operativ, desfășurate în perioada martie 2021 – februarie 2022.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către reprezentanții Poliției de Frontieră din Botoșani, toată activitatea a fost coordonată de procurorul de caz din cadrul Tribunalului din Botoșani.

În urma cercetărilor și informațiilor dobândite de oamenii legii au rezultat indicii privind existența și funcționarea unei rețele infracționale care acționa pe raza județului Botoșani, în scopul introducerii ilegale de țigarete în România, prin achiziționarea de cantități de țigarete, cu timbru de acciză din Republica Moldova.

Rețeaua le colecta, transporta, depozita și comercializa prin intermediari sau direct în scopul obținerii de beneficii financiare. Membrii acesteia aveau legături bine închegate între ei pe segmente relaționale și momente acționare, cu aport diferit adus la îndeplinirea rezoluțiilor infracționale în funcție de posibilitățile de acțiune ale fiecăruia.

„Astfel, urmare a activităților specifice desfășurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigații și supravegheri informativ - operative, au fost identificați 15 cetățeni români și moldoveni, membri ai rețelei. În urma desfășurării de activități specifice de monitorizare judiciară și realizării de capturi intermediare, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și Sectorului Poliției de Frontieră Românești au identificat și indisponibilizat peste 17.000 de pachete de țigarete, în valoare de 212.500 lei, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în țară, acestea fiind introduse în România peste albia râului Prut, din Republica Moldova, folosind mijloace improvizate sau ambarcațiuni de mici dimensiuni”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din Botoșani.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 19 februarie 2022, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Botoșani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 23.600 de lei, aproximativ 9.000 de euro, 8 telefoane mobile, 12 cartele sim, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, în baza unor mandate de aducere, persoanele implicate au fost conduse la audieri. La activități s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Pe durata cercetărilor, suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către polițiști din cadrul I.G.P.R. –Structurilor de Operațiuni Speciale Botoșani și Suceava.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, în vederea documentării întregii arii infracționale și a recuperării prejudiciului.

„Facem mențiunea că faptele persoanelor sunt analizate prin raportare la dispozițiile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumția de nevinovăție”, a adăugat Minodora.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
975

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9414

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...