Proxeneți săltați de mascați în miez de noapte. Unul dintre ei este din Botoșani (video)

Proxeneți săltați de mascați în miez de noapte. Unul dintre ei este din Botoșani (video)

Acțiune fulger a mascaților de la Iași și a polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale. O tânără obligată se se prostitueze într-un cartier de lux a fost salvată din mâna proxeneților. Doi indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt bănuiți că ar fi obligat-o și amenințat-o pe fată pentru a face în cele din urmă bani de pe urma ei. Unul dintre ei este din Botoșani.

Acțiune fulger a polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) Iași și a mascaților de la Servicul de Acțiuni Speciale (SAS). În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au primit o informație conform căreia o tânără este obligată să stea într-un apartament din zona Tătărași. Miercuri seara, în jurul orei 22:00, oamenii legii primeau această informație. În scurt timp s-a format o echipă operativă formată din polițiști de la BIC, SAS, criminaliști și agenți de la poliția locală și s-a plecat spre locul indicat. Oamenii legii au ajuns la locația în care se afla fata. Aceasta a fost găsită într-un apartament singură. Le-a povestit polițiștilor că este ținută cu forța acolo și obligată de doi indivizi să se prostitueze. Polițiștii nu i-au găsit pe bărbații care o obligau pe tânără să se prostitueze, drept urmare au organizat un flagrant.

Doi tineri au fost ridicați de mascați și băgați în spatele gratiilor pentru 24 de ore

Polițiștii au apelat la ajutorul fetei pentru a putea pune mâna pe cei doi proxeneți. Tânăra i-a contactat, iar la scurt timp cei doi și-au făcut apariția la ușa apartamentului în care tânăra se prostitua. Mascații i-au luat ca din oală pe cei doi indivizi și i-au încătușat. Mașinile lor au fost percheziționate, iar polițiștii au găsit un pistol și un baston telescopic. Surse din cadrul anchetei au precizat că cei doi tineri ar fi amenințat-o pe fată pentru ca aceasta să se prostitueze și chiar i-ar fi spus că o vor vinde altor proxeneți dacă refuză să primească clienți. Alexandru Lipovanu și Alexandru Andrei sunt cei doi tineri care au fost reținuți de polițiști. Ei au 25, respectiv 22 de ani. Unul dintre ei este de loc din Botoșani, iar celălalt din Iași, la fel ca tânăra obligată să se prostitueze. Polițiștii i-au reținut pe amândoi ieri, spre dimineață.

„Polițiștii efectuează verificări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. Doi tineri de 22, respectiv 25 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Polițiștii din Iași au acționat mai ceva ca în filmele polițiste

Trebuie precizat că polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au acționat mai ceva ca în filmele polițiste și au reușit într-un timp extrem de scurt să finalizeze o anchetă extrem de amplă. În imaginile surprinse de reporterii BZI se poate observa profesionalismul polițiștilor de la IPJ și modul lor de acțiune. Întreaga acțiune a oamenilor legii a durat doar câteva ore și s-a terminat cu reținerea celor doi proxeneți. Ce se va întâmpla cu aceștia este greu de spus. Dacă vor fi găsiți vinovați de proxenetism, vor sta ani grei în spatele gratiilor.

Acest gen de intervenții sunt destul de rare, pentru că fetele care sunt exploatate de proxeneți se tem să vorbească și să ceară ajutor. Tânăra va fi ajutată de oamenii legii dacă va cere sprijin și ar putea avea o viață relativ normală în curând. Surse din cadrul anchetei au precizat că în urmă cu ceva timp, tânăra obligată să se prostitueze a fost iubita unuia dintre cei doi proxeneți. De obicei, cam aceasta este rețeta la care apelează băieții dornici să facă bani ușor peste noapte. Determină diferite tinere să se îndrăgostească de ei, iar mai apoi le obligă să se prostitueze.

Sursa: Bună Ziua Iași

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
170

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
55

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (235)

astăzi, 08:08
58

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.Speciile arondate umorului, printre care şi epigrama, se raliază principalelor instrumente ale raportării noastre la viaţă. Cititoru...