Protest la Penitenciarul din Botoșani pe termen nedeterminat!

Pe lista de revendicări sunt incluse condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor și plata integrală a orelor suplimentare

Protest la Penitenciarul din Botoșani pe termen nedeterminat!

175 de angajați ai Penitenciarului din Botoșani, care fac parte din Sindicatul Novo Legis, au declanșat o serie de acțiuni de protest, pe termen nelimitat, supărați că nu le sunt plătite orele suplimentare. Angajaţii refuză să mai facă ore suplimentare.

Conducerea sindicatului anunță că din octombrie angajații din penitenciar vor refuza să intre în serviciu, pe lângă lista de revendicări solicitând și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toți angajații Penitenciarului Botoșani care fac parte din Sindicatul Novo Legis au declanșat, începând de miercuri, o serie de acțiuni de protest, pe termen nelimitat, conducerea sindicatului anunțând că, în cazul în care nu se rezolvă problema legată de plata orelor suplimentare, angajații din penitenciar vor refuza să intre în serviciu începând cu luna octombrie.

Nemulțumiți de promisiunile nerespectate ale ministrului Justiției, pe lângă lista de revendicări, angajații solicită și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader.

“Avem 175 de angajați ai Penitenciarului în sindicat și suntem nemulțumiți de faptul că nu ne sunt plătite orele suplimentare efectuate în plus peste norma de 160 de ore. Sunt drepturi cuvenite în mod legal, dar neplătite. Lucrăm suplimentar, dar ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare. Sunt două categorii – orele suplimentare făcute peste norma de 160 și orele lucrate în weekend și sărbători legale, iar ministerul vrea să plătească numai o categorie, ceea ce nu este corect”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președinte Sindicatul Novo Legis Botoșani, Ionel Dimitrovici.

Într-un comunicat transmis presei, conducerea sindicatului Novo Legis anunță că angajații din Penitenciarul Botoșani declanșează pe termen nelimitat acțiunile de protest.

“Într-o prima etapă, începând cu 1 august 2018, angajaţii din penitenciare refuză efectuarea de ore suplimentare şi alte atribuţii decât cele specifice funcţiilor ocupate, asigurându-se doar activitățile ce țin strict de siguranța penitenciarului, chiar dacă acest lucru ar însemna ca drepturile deținuților să nu fie acordate în totalitate. Acțiunile de protest se extind cu pichetarea penitenciarului, iar în luna octombrie ne alăturăm celorlalte sindicate din penitenciare afiliate FSANP, cu mitinguri în uniformă la Ministerul Justiției, la Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții. Tot în luna octombrie, ca ultimă formă de protest, angajații din penitenciar vor refuza să intre în serviciu în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea misiunilor în condiții de siguranță. Pe lângă lista de revendicari, cerem în continuare demisia Ministrului Justiției Tudorel Toader”, susține Ionel Dimitrovici, președintele Sindicatul Novo Legis.

Pe lista de revendicări sunt incluse condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor și plata integrală a orelor suplimentare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
132

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
159

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
116

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...