Proprietarul companiei de transport RVG, reținut în dosarul polițelor de asigurare false

Proprietarul companiei de transport RVG, reținut în dosarul polițelor de asigurare false

Deținătorul companiei RVG Speed SRL, Radu Grigoraș, se numără printre suspecții reținuți în dosarul polițelor de asigurare false, confirmă surse judiciare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, luni, opt percheziții la sediile și punctele de lucru deținute de patru societăți comerciale din municipiul Botoșani şi comuna Cristești. Au fost percheziționate și apartamente aparținând suspecților, în urma activităților desfășurate fiind ridicate mai multe probe privind întocmirea de polițe RCA false pentru autovehicule de transport persoane.

Investigația polițiștilor vizează în total 11 persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, sub diferite forme de participație.

„Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit în fals poliţe de asigurare obligatorie RCA ale autovehiculelor aparţinând societăţilor comerciale, pentru a fi prezentate poliţiştilor în eventualitatea unui control, de către conducătorii auto care efectuau transport de persoane pe drumurile naţionale, pentru societăţile comerciale respective”, au arătat anchetatorii.

Dintre persoanele urmărite penal, Radu Grigoraș și doi parteneri de afaceri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind ulterior puși în libertate fără vreo măsură preventivă sau asiguratorie.

Nu este primul dosar în care este implicat Radu Grigoraș. În 2015, el a fost cercetat pentru decontarea unor bilete de transport completate fals, descoperite de inspectorii ANAF într-un control încrucișat cu polițiștii.

Radu Grigoraș face parte din organizația PNL de 15 ani, fiind membru în diferite structuri interne de conducere și fost președinte al Tineretului Liberal. În 2020, numele lui se afla pe lista PNL Botoșani pentru Camera Deputaților. În același an electoral, administratorul RVG raporta datorii la ANAF în valoare totală de aproape 2 milioane de lei.

Până la ora publicării articolului, Radu Grigoraș nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile. Nici președintele PNL Costel Șoptică nu a răspuns apelului pentru a exprima un punct de vedere asupra viitorului politic al tânărului liberal. Revenim cu aceste perspective când vom avea posibilitatea.

 

Spune-ne opinia ta