Profesorul care a abuzat sexual mai multe eleve, arestat preventiv

Profesorul care a abuzat sexual mai multe eleve, arestat preventiv

Profesorul de matematică din județul Botoșani acuzat că ar fi atins trei eleve în zone intime, în incinta unei unități de învățământ din comuna Răchiți, unde acesta predă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Împotriva bărbatului în vârstă de 49 de ani au fost depuse plângeri penale de către părinții unor minore, care reclamau că abuzurile s-ar fi petrecut săptămâna trecută.

„În urma probatoriului administrat de către polițiști, s-au extins cercetările și pentru o a treia infracțiune de agresiune sexuală, ulterior, față de bărbatul de 49 de ani, bănuit de comiterea faptelor, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Magistrații au dispus arestarea preventivă a profesorului, respingând cererea acestuia de lăsare în libertate, sub control judiciar.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 1545/P/2022. Respinge cererea formulată de către inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului A.G., cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de „agresiune sexuală„ în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. a şi lit. c Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 08.04.2022 până la data de 07.05.2022, inclusiv”, este sentința judecătorească.

 

Spune-ne opinia ta