Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

Un profesor de educație fizică, trimis în judecată pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, victimă fiind o elevă în vârstă de 15 ani, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani de închisoare.

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut pedeapsa la 2 ani de închisoare în regim cu executare, în timp ce altul a fost de părere că pedeapsa poate fi suspendată sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani de zile.

În cele din urmă, potrivit Monitorul de Suceava, majoritatea a decis ca pedeapsa finală să fie de 2 ani de închisoare în regim de detenție.  

La vremea comiterii faptelor pentru care a fost condamnat, bărbatul era și directorul Școlii Zamostea, din județul Suceava. Bărbatul de 41 de ani a ajuns director și pentru că era și este consilier local.

Polițiștii au avut date despre două eleve care ar fi făcut sex cu profesorul, însă una a negat

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat în decembrie 2019 cu privire la faptul că din 2018 directorul școlii din Zamostea ar fi întreținut relații sexuale cu două eleve pe care le-a abordat în timpul orelor de educație fizică și sport.

Datele ajunse la anchetatori erau că două eleve se deplasează periodic la domiciliul profesorului pentru a face sex.

Una dintre elevele indicate și audiate a negat însă vehement că a întreținut relații sexuale cu acesta, iar în lipsa altor probe concludente ancheta s-a oprit.

În cazul altei eleve, însă, probele au fost mai concludente.

Poate părea incredibil, dar polițiștii anchetatori au aflat că relația celor doi era de notorietate în școală, fapt confirmat de mai mulți martori.

Relațiile sexuale s-ar fi petrecut în perioada mai 2018 – martie 2020, mult timp și după ce fata a terminat clasa a VIII-a.

Minora a declarat că a întreținut relații sexuale cu profesorul de sport de două ori pe lună, la domiciliul acestuia.

Din interceptările făcute în dosar a rezultat că cei doi aveau practic o relație ca doi îndrăgostiți.

Pe parcursul anchetei nu s-a pus problema de abuz sexual sau viol, astfel că fapta a fost încadrată la infracțiunea de act sexual cu un minor. Având în vedere vârsta fetei, evident că problema s-a pus diferit, inculpatul exercitând presiune asupra fetei prin autoritatea pe care o avea asupra sa.

Profesorul a sperat până în ultima clipă că pedeapsa îi va fi schimbată și nu va ajunge la pușcărie cu argumentul că nu a constrâns minora în vreun fel și că au rămas în relații bune în continuare.

Ieri după-amiază, mandatul de executare a pedepsei a fost pus în executare de polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți, iar profesorul condamnat la 2 ani de închisoare a fost transportat sub escortă în Penitenciarul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
1

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
89

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
51

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...