Primăria unui oraș din Botoșani, vizată de descinderile DNA din această dimineață!

Percheziţiile DNA au ajuns la Spitalul Mavromati și la șefa Consiliului Județean Botoșani într-un dosar privind mita pentru angajarea în spital.

Primăria unui oraș din Botoșani, vizată de descinderile DNA din această dimineață!

92 de percheziții au făcut procurorii DNA, miercuri, 13 decembrie, inclusiv la Spitalul județean de urgență Botoșani, la Consiliul Județean Botosani, dar și la Primăria Săveni și la sediul PSD Botosani, au precizat surse judiciare.

Conform surselor citate, ancheta vizează fraudarea unor concursuri și erau vizate posturi începând de la îngrijitoare și până la medici, iar mita pentru un post la Spitalul Județean Botoșani varia între 2.000 și 15.000 de euro.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri.

Amintim că, în această dimineață, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări ”într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante”.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
474

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
152

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
424

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...