Primăria comunei Mihai Eminescu, executată silit. Este datoare pentru cazarea unor asiatici

Primăria comunei Mihai Eminescu, executată silit. Este datoare pentru cazarea unor asiatici

O pensiune din Botoșani obligă primăria să-i plătească o sumă fabuloasă pentru cazarea unui grup de sri-lankezi, în pandemie. S-a întâmplat chiar în satul lui Mihai Eminescu.

Un scandal, de acum doi ani, în care au fost implicați peste 40 de sri lankezi continuă să aibă consecințe, în județul Botoșani.

Mai precis, 42 de muncitori în confecții, angajați la o fabrică din Botoșani, au fost concediați, în pandemie, după ce s-au infectat cu coronavirus. Aceștia au fost urcați în autocare și trimiși acasă.

Însă autoritățile au întors autocarele și au plasat o parte dintre muncitorii asiatici, unii contacți, alții cu COVID 19, într-un spațiu de cazare, până la lămurirea situației.

Pensiunea Stejarul din satul Baisa, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, unde au fost cazați sri lankezii s-a plâns că nu a primit banii nici acum de la autoritățile statului, pentru serviciile oferite asiaticilor, în principal cazare, scrie Adevărul.

Iar de aici, comuna Mihai Eminescu, cea în care a copilărit poetul Mihai Eminescu, s-a trezit bună de plată.

Primărie dată în judecată de o pensiune

Pentru a-și recupera cheltuielile făcute cu asiaticii, pensiunea Stejarul a dat în judecată Primăria Mihai Eminescu, având în vedere că unitatea de cazare se află pe raza comunei respective.

Autoritățile locale din comuna Mihai Eminescu au considerat, însă, că aceia care trebuie să plătească pensiunii sunt Direcția de Sănătate Publică Botoșani sau Ministerul Sănătății. Primăria Mihai Eminescu a chemat în instanță, în același dosar, și cele două instituții. Judecătorii au respins însă cererea comunei botoșănene. În plus, pensiunea cu pricina a câștigat și procesul.

În acest context, Primăria Mihai Eminescu este bună de plată și poate fi executată silit. Conform deciziei instanței de judecată, primăria de comună trebuie să plătească pensiunii 250.000 de lei pentru serviciile acordate asiaticilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
647

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
89

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...