Director în cadrul APIA Botoșani, reținut de polițiști. Este proprietarul câinilor care au mutilat un copil de 10 ani

Director în cadrul APIA Botoșani, reținut de polițiști. Este proprietarul câinilor care au mutilat un copil de 10 ani

Proprietarul câinilor care au sfâșiat un copil de 10 ani, duminică dimineața, este director adjunct la APIA Botoșani. Acesta a fost reținut de polițiști și se efectuează percheziții și cercetări după ce unul dintre câinii agresivi ar fi fost luat ilegal din padocul Primăriei Botoșani.

Duminică dimineața, trei câini agresivi, scăpați dintr-o curte de pe strada Săvenilor, au mutilat un copil de 10 ani. Atacul a fost de o brutalitate extremă, una dintre urechile copilului fiind găsită într-un șanț. Copilul a fost salvat de un șofer și dus de urgență la Iași, unde a fost intubat în stare critică. În urma cercetărilor efectuate de polițiști a fost stabilit și proprietarul câinilor.

Este vorba despre Gabriel Tincu, director adjunct la APIA Botoșani. Ancheta a scos la iveală mai multe nereguli iar directorul de la APIA a fost reținut iar ancheta continuă cu percheziții la o instituție publică dar și la locuințele lui Tincu, relatează Adevărul.

Director reținut de polițiști

Inițial directorul de la APIA a fost reținut de polițiști și încarcerat în arestul Poliției Botoșani pentru 24 de ore.  Acesta este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin soldat cu vătămarea corporală a victimei. Gabriel Tincu a fost amendat și cu 5.000 de lei.

Totodată ancheta a continuat având în vedere că doar unul dintre câini era cipat. Inițial proprietarul acestora a spus că doar unul dintre câini îi aparține, însă cercetările polițiștilor au scos la iveală că și celelalte patrupede erau îngrijite tot de acesta. În plus, mai mulți vecini ar fi mărturisit că i-au atras atenția, proprietarului, în repetate rânduri că animalele sunt agresive și că se tem se mai meargă pe stradă. 

Percheziții la o instituție publică

Ancheta a scos la iveală mai multe nereguli. Printre acestea și faptul că unul dintre câini a ajuns în padocul municipal, capturat probabil de hingheri, dar, se bănuiește, a fost scos, fără acte din padoc și a revenit directorului de la APIA.

Tocmai de aceea au fost făcute percheziții la două dintre sediile Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei, de care aparțin padocurile. Totodată, percheziții au avut loc și la casa lui Gabriel Tincu dar și la o proprietate a acestuia. În momentul de față, copilul respiră singur dar a rămas pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași, cu răni grave. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

astăzi, 20:01
64

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

astăzi, 19:24
47

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană. Care sunt condițiile

astăzi, 18:26
45

De la debutul sezonului rece 2023 - 2024, 82 de familii din municipiul Botoșani au fost ajutate cu lemne pentru foc. Aceste familii au primit în total 123 de metri cubi de lemne, asigurate din ...