Primar botoşănean declarat "incompatibil" de instanţa supremă

"Braţul lung" al inspectorilor de integritate lasă un primar botoşănean în expectativă: îşi pierde sau nu mandatul, după ce instanţa supremă a decis că a fost incompatibil.

Primar botoşănean declarat "incompatibil" de instanţa supremă

După primarul comunei Vlădeni, Voicu Murariu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mai "execută" un primar botoşănean.

Recent, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie au respins recursul declarat de primarul comunei Mihălăşeni, Geanin Loredan Buraga, la decizia Curţii de Apel Suceava care a aprobat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Potrivit acestuia, primarul a fost incompatibil din cauză că ar fi deţinut în acelaşi timp calitatea de primar şi cea de administrator al unei societăţi, în perioada 2008- 2013.

Buraga a contestat în instanţă decizia ANI, dar instanţa nu i-a dat dreptate. "Mi s-a părut foarte curios parcursul dosarului, pentru că imediat după ce ANI mi-a făcut raportul prin care eram scos incompatibil, mi-a trimis o altă notificare prin care eram informat de clasarea dosarului. Am pierdut la Curtea de Apel, apoi am făcut recurs la Înalta Curte, în ianuarie 2015, dar eu nu am fost citat niciodată, la niciun termen, deşi pe portal e scris „cu citartea părţilor”. Aş fi vrut să am şi eu posibilitatea să mă apăr în vreun fel. Acum aştept şi eu motivarea instanţei şi probabil o să apelez la o cale extraordinară de atac", spune Geanin Loredan Buraga.

Despre cazul lui Voicu Murariu, primarul de Vlădeni, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Primar botoșănean, declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție!

 

Spune-ne opinia ta