Percheziții într-un dosar de punere în circulație de bancnote false. Trei tineri au fost arestați (fotogalerie)

Percheziții într-un dosar de punere în circulație de bancnote false. Trei tineri au fost arestați (fotogalerie)

Trei persoane au fost arestate preventiv, în urma unor descinderi ale polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, desfășurate în perioada 11 - 12 iulie a.c., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Au fost puse în executare șapte mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de punere în circulație de monedă străină și înșelăciune, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iulie 2022, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice. 

„Totodată, polițiștii au realizat o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, fiind descoperite asupra sa 25 de bancnote de 100 și 50 de euro, precum și 9 telefoane mobile. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 8 telefoane mobile și 4 cartele SIM. 9 persoane au fost conduse la audieri, 3 fiind reținute. Ulterior, cele 3 persoane au fost arestate preventiv”, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispuse măsuri legale față de toate persoanele implicate în comiterea faptelor”, arată reprezentanții IPJ.




 

 

Spune-ne opinia ta