Percheziții în județ. Trei tineri sunt anchetați pentru folosirea unor carduri găsite pe stradă

Percheziții în județ. Trei tineri sunt anchetați pentru folosirea unor carduri găsite pe stradă

Trei tineri bănuiți de însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, au fost ridicați de polițiști, în urma unor percheziții desfășurate în orașul Flămânzi și județul Iași, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor efectuate, a reieșit că, pe data de 23 noiembrie a.c., cei trei suspecți în vârstă de 28, 27 și 19 ani, din județul Iași, în timp ce se aflau în localitatea Flămânzi, au găsit în spațiul public un portofel, în interiorul căruia erau mai multe carduri bancare și suma de 100 de lei. Ei și-au însușit bunul și au efectuat patru operațiuni de retragere numerar a sumei totale de 2.100 lei .

Miercuri, polițiștii au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, din județele Iași și Botoșani, în cadrul cărora au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

„Totodată, persoanele percheziționate au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, iar în cadrul activităților au restituit persoanei vătămate întreg prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor. Să fie dispuse măsuri legale”, precizează IPJ Botoșani, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții instituției menționează că activitățile au beneficiat de sprijinul Poliției Municipiului Botoșani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Botoșani și IPJ Iași și Secției de Poliție Rurală nr. 1 Iași.

 

Spune-ne opinia ta