Percheziții în județ. Trei persoane sunt bănuite că au schingiuit animale prin intervenții chirurgicale (video)

Percheziții în județ. Trei persoane sunt bănuite că au schingiuit animale prin intervenții chirurgicale (video)

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la locuințele unor persoane bănuite că au efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea aspectului unor animale, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în locațiile verificate s-au descoperit șase canine adulte, din rasa Doberman, care prezentau modificări structurale la nivelul cozii și urechilor. La patru dintre acestea, modificările structurale la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, polițiștii au extins urmărirea penală și sub aspectul comiterii infracțiunii de schingiuire a animalelor.

„De asemenea, în cele trei locații, au fost identificați 63 de câini, de diferite rase, care erau deținuți  fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea  și deținerea animalelor, motiv pentru care proprietarii acestora au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare totală de 7.000 de lei. În urma activităților desfășurate, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.


 

 

Spune-ne opinia ta