Managerul Spitalului TBC a pierdut funcția în instanță, după procesul intentat de fostul director al unității

Managerul Spitalului TBC a pierdut funcția în instanță, după procesul intentat de fostul director al unității

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Botoșani, Costel Lupașcu, pierde funcția de conducere în urma unui proces intentat de fostul director al unității sanitare, Cristina Bahrin, după ce Curtea de Apel din Suceava a menținut decizia de anulare a concursului de ocupare a postului. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul din Botoșani, iar recursul actualei conduceri a fost respins dintr-o gafă.

Concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului TBC s-a desfășurat în perioada 6 mai – 23 iunie 2021 și a fost câștigat de Costel Lupașcu, însă rezultatul a fost contestat în instanță de Cristina Bahrin, care a reclamat o serie de neconformități procedurale. Dispoziția de numire emisă de primarul Cosmin Andrei, a fost anulată de magistrații botoșăneni pe 7 martie a.c.

„Este un viciu de formă la organizarea concursului, în sensul că s-au mutat greșit niște adrese cu depunerea documentelor. Depunem apel 100%. Decizia nefiind definitivă, rămâne în continuare managerul care este. Dacă ultima decizie a instanței ne spune că trebuie să organizăm un nou concurs, organizăm un nou concurs, transmitem Consiliului de Administrație”, a declarat atunci primarul Cosmin Andrei, unitatea sanitară aflându-se în subordinea municipalității.

Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului dintr-o eroare comisă de pârâți.

„Anulează ca netimbrat recursul. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței”, este sentința Curții, conform portal.just.ro.

 

Spune-ne opinia ta