Noi audieri în cazul cazul Alexandrei, medicul de gardă este principalul suspect: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om"

Noi audieri au avut loc la Botoșani în cazul Alexandrei, tânăra de 26 de ani care a murit pe 18 august, pe patul de spital, după ce s-a internat în Maternitate cu o sarcină oprită din evoluție.

Noi audieri în cazul cazul Alexandrei, medicul de gardă este principalul suspect: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om"

Miercuri, la sediul Poliției Botoșani au ajuns cadrele medicale care i-au acordat primul ajutor femeii, în ultimele sale clipe.

În stradă au protestat paşnic rudele Alexandrei, care cer în continuare dreptate.

Cele două asistente care au intrat în tura de zi şi au găsit-o pe Alexandra în stare gravă, cu câteva ore înainte moară, au fost audiate la sediul IPJ Botoșani încă de dimineață. Anchetatorii au vrut să afle cum au intervenit în acele momente și care a fost evoluția tinerei.

Peste câteva ore a fost chemat şi medicul de pe secţia ATI, cel care a resuscitat-o pe Alexandra în momentul în care a intrat în stop cardiorespirator. Ei sunt martori în dosar, dar au un rol important pentru a reconstitui momentul morții tineri. Surse din anchetă spun că aceştia ar fi declarat că aceasta nu se afla sub supravegherea niciunui medic, în momentul în care au intrat pe tură.

Gianina Poroșnicu, avocat: "Ea a cerut ajutor timp de 7-8 ore, a fost în maternitate, strigătul ei s-a auzit de către personalul medical, avem până în acest moment certitudinea că și celelalte paciente au știut de urgența ei și au fost martore la solicitările pe care le făcea Alexandra să se intervină asupra ei să i se dea o medicamentație, lucru care nu s-a făcut".

În faţa instituţiei, rudele şi prietenii Alexandrei au protestat în linişte.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om."

Cumnatul Alexandrei: „Sperăm să iasă adevărul la iveală. Șoc e în fiecare dimineață, când ne trezim și realizăm că nu a fost un coșmar.”

Mihaela Damian, rudă: "Cred că doamna doctor care era de gardă ar trebui să nu mai profeseze. Nu este normal să lucreze, atâta timp cât nu-i pasă, că nu dă importanță.”

Deocamdată, suspect în acest caz este doar medicul de gardă din acea noapte. Familia îndurerată a cerut în instanţă daune morale de 7 milioane de euro. Alexandra era însărcinată în 13 săptămâni şi a murit pe patul maternităţii în 18 august, după ce a fost internată cu sarcina oprită din evoluție. Tânăra a lăsat în urmă 3 copii, de 1, 3 şi 5 ani, care sunt, acum, în grija tatălui lor.

Sursa: StirilePROTV

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
112

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
146

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
46

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...