Noi audieri în cazul cazul Alexandrei, medicul de gardă este principalul suspect: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om"

Noi audieri au avut loc la Botoșani în cazul Alexandrei, tânăra de 26 de ani care a murit pe 18 august, pe patul de spital, după ce s-a internat în Maternitate cu o sarcină oprită din evoluție.

Noi audieri în cazul cazul Alexandrei, medicul de gardă este principalul suspect: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om"

Miercuri, la sediul Poliției Botoșani au ajuns cadrele medicale care i-au acordat primul ajutor femeii, în ultimele sale clipe.

În stradă au protestat paşnic rudele Alexandrei, care cer în continuare dreptate.

Cele două asistente care au intrat în tura de zi şi au găsit-o pe Alexandra în stare gravă, cu câteva ore înainte moară, au fost audiate la sediul IPJ Botoșani încă de dimineață. Anchetatorii au vrut să afle cum au intervenit în acele momente și care a fost evoluția tinerei.

Peste câteva ore a fost chemat şi medicul de pe secţia ATI, cel care a resuscitat-o pe Alexandra în momentul în care a intrat în stop cardiorespirator. Ei sunt martori în dosar, dar au un rol important pentru a reconstitui momentul morții tineri. Surse din anchetă spun că aceştia ar fi declarat că aceasta nu se afla sub supravegherea niciunui medic, în momentul în care au intrat pe tură.

Gianina Poroșnicu, avocat: "Ea a cerut ajutor timp de 7-8 ore, a fost în maternitate, strigătul ei s-a auzit de către personalul medical, avem până în acest moment certitudinea că și celelalte paciente au știut de urgența ei și au fost martore la solicitările pe care le făcea Alexandra să se intervină asupra ei să i se dea o medicamentație, lucru care nu s-a făcut".

În faţa instituţiei, rudele şi prietenii Alexandrei au protestat în linişte.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: "Pot să o numesc o crimă. E vorba de viața unui om."

Cumnatul Alexandrei: „Sperăm să iasă adevărul la iveală. Șoc e în fiecare dimineață, când ne trezim și realizăm că nu a fost un coșmar.”

Mihaela Damian, rudă: "Cred că doamna doctor care era de gardă ar trebui să nu mai profeseze. Nu este normal să lucreze, atâta timp cât nu-i pasă, că nu dă importanță.”

Deocamdată, suspect în acest caz este doar medicul de gardă din acea noapte. Familia îndurerată a cerut în instanţă daune morale de 7 milioane de euro. Alexandra era însărcinată în 13 săptămâni şi a murit pe patul maternităţii în 18 august, după ce a fost internată cu sarcina oprită din evoluție. Tânăra a lăsat în urmă 3 copii, de 1, 3 şi 5 ani, care sunt, acum, în grija tatălui lor.

Sursa: StirilePROTV

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
518

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
55

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...