Monica Adăscăliței nu acceptă decizia magistraților suceveni, au depus contestație și procurorii DNA!

Miercuri, Monica Adăscăliței a fost prezentată în fața judecătorilor Tribunalului din Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă magistrații au respins cererea. În schimb, s-a decis adoptarea măsurii de arest la domiciliu pentru medicul Monica Adăscăliței.

Monica Adăscăliței nu acceptă decizia magistraților suceveni, au depus contestație și procurorii DNA!

Decizia magistraților din Suceava a fost contestată de ambele părți. În cursul zilei de miercuri, 20 martie, hotărârea judecătorilor a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție din Suceava.

De altfel, nici Monica Adăscăliței nu a acceptat decizia magistraților suceveni și astăzi, 21 martie, a depus contestație.

Cele două părți implicate au la dispoziție 48 de ore să conteste decizia judecătorilor Tribunalului din Suceava.

Potrivit soluției emisă miercuri de Tribunalul Suceava, Monica Delia Adăscăliței se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, începând cu data de 20.03.2024 până pe 18.04.2024. De altfel, i se impun și mai multe obligații pe care trebuie să le respecte.

Cea mai importantă restricție este că nu mai are voie să profeseze în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

În baza art. 221 alin. 1 şi 2 şi art. 221 alin. 3 rap. la art. 215 alin. 2 lit. e Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpata Adăscăliţei Monica-Delia trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; c) să nu comunice, direct sau indirect, cu următoarele persoane: - inculpaţii Caba Doina, Crîșmaru Coca Stela, Focșa Mirela Gabriela, Dornescu Daniela, Andronache Cristina Niculin, Oprișanu Ovidiu Gabriel, Hilote Sînzîiana, Tatarcan Silvian Adrian, Balan Viorel, Malancea Claudia, Sărban Cornelia Anca, Calinciuc Liliana Laura, Preda Marinela, Constantinescu Monica Geanina, Vîrlan George Marian, Dominte Maria Loredana, Caba Dinu, Nechita Eugen, Ursulianu Corneliu, Surugiu Anca, Titiliuc Mirela, Anichei Claudiu, - numiții/martorii Brînzei Mihaela, Tudosă Diana-Ştefania, Pădureţ Mihaela, Iacob Vasile, Ciobanu Andreea-Alexandra, Zan Paula Elena și Rotariu Valerica ; d) să nu exercite funcţia în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani”, se arată în soluția dată de judecători.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
117

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
30

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
97

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...