Medicul care a decontat ilegal peste 150.000 de lei, plasat sub control judiciar

Medicul care a decontat ilegal peste 150.000 de lei, plasat sub control judiciar

Medicul de familie din comuna Mitoc, suspectat că ar fi obţinut ilegal fonduri de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoşani. 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, precum şi la alte imobile aparţinând acesteia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani.

„Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieşit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

În timpul percheziţiilor, într-o locuinţă a medicului au fost găsiţi peste 100.000 de euro, bani confiscați ulterior de anchetatori.

 

Spune-ne opinia ta