Medic din Botoșani, acuzat că a decontat servicii fictive de peste 150.000 de lei

Medic din Botoșani, acuzat că a decontat servicii fictive de peste 150.000 de lei

Un medic din Botoşani este acuzat că a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, iar prejudiciul se ridică la peste 150.000 de lei. În urma percheziţiilor la cabinetul medical şi la locuinţele acestuia, anchetatorii au ridicat mai multe probe, precum şi 100.000 de euro.

Poliţiştii au efectuat percheziţii la cabinetul medical şi la locuinţele unui medic din judeţul Botoşani, acuzat de obţinere ilegală de fonduri, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu. În cursul anului 2020, medicul a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real.

Potrivit IPJ Botoşani, au fost puse în executare şase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa medicului, precum şi la alte imobile aparţinând acestuia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani. În timpul percheziţiilor, într-o locuinţă a medicului au fost găsiţi peste 100.000 de euro.

„Au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro. Suma identificată la locaţiile percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională”, a adăugat oficialul IPJ.

Medicul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
495

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
444

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...

20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
623

Polițiștii din Darabani au efectuat, miercuri, 20 de percheziții domiciliare comunele Coțușca, Viișoara, Mileanca, Havârna și Hudești, la adresele unor persoane bănuite de practicarea v...