Medic botoșănean reținut, după ce a provocat un accident rutier. Se afla sub influența alcoolului (video)

Medic botoșănean reținut, după ce a provocat un accident rutier. Se afla sub influența alcoolului (video)

Medicul botoșănean Anna Maria Năstac din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a intrat cu bolidul pe care îl conducea în două autoturisme. A fost testată cu aparatul alcooltest și a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, însă a refuzat să-i fie prelevate probe biologice. Ea a fost reținută pentru 24 de ore.

Potrivit BZI.ro, un bolid scăpat de sub control de către un medic din Iași a avariat două autoturisme. Duminică seara, medicul Anna Maria Năstac se afla la volanul unui autoturism marca Audi Q7, iar la un moment dat, în apropierea unei stații PECO a intrat în coliziune cu un autoturism. Pe fir au intrat polițiștii care au testat-o pe femeie cu aparatul alcooltest.

În urma testării a rezultat faptul că aceasta a consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. Femeia a fost rugată să meargă la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece medicul Anna Maria Năstac a refuzat. Din acest motiv, pe numele său a fost deschis un dosar penal.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că medicul stomatolog a avariat două autoturisme duminică seara.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 23 ianuarie a.c., o femeie de 46 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

De asemenea, din verificări a rezultat că aceasta ar fi acroșat anterior un alt auto, pe raza municipiului Iași. În urma testării soferiței cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate”, au transmis printr-un comunicat oficial reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În luna martie a anului trecut, medicul Anna Maria Năstac a fost implicat într-un alt incident, aflându-se tot în autoturismul marca Audi. Atunci, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin 112 despre un accident soldat cu victime omeneşti care a avut loc pe raza municipiului Iaşi. În eveniment au fost implicate două autovehicule, fiind acroşat şi un pieton, scrie BZI.ro.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind zero. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. La momentul respectiv s-a stabilit că șoferul care conducea autoturismul Audi Q7 ar fi fost vinovat de producerea accidentului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
63

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
53

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
534

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...