Mama unui agresor din Botoșani, obligată de instanță să îi plătească victimei 20.000 de lei!

În acest timp, botoșăneanul de 25 de ani, care a fost la un pas de a omorî un om, va sta după gratii doi ani și jumătate.

Un tânăr a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare, pentru că a fost cât pe ce să omoare un cetățean cu o furcă. Mama inculpatului trebuie să-i plătească victimei daune de aproape 20.000 de lei.

Curtea de Apel Suceava a dispus aplicarea măsurii educative a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de doi ani și șase luni față de inculpatul Bogdan Petru D. (25 de ani), din comuna Ungureni, județul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, măsură ce se execută în penitenciar.

Inițial, Judecătoria Botoșani i-a aplicat inculpatului o pedeapsă mult mai ușoară, respectiv cea a măsurii educative neprivative de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de șase luni, potrivit stireasucevei.ro. Mama inculpatului este obligată să plătească suma de 3.900 de lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale și suma de 15.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Decizia Curții de Apel Suceava este definitivă.

Fapta s-a petrecut în anul 2016. La acea dată, inculpatul și fratele său au avut o dispută cu un localnic. Inițial, conflictul a izbucnit pe terasa unui local din satul Călugăreni, dar s-a mutat apoi pe stradă, unde bătaia a devenit inevitabilă. Botoșăneanul a lovit-o pe victimă cu partea metalică a unei furci în zona capului, provocându-i leziuni cerebrale grave, care au pus în pericol viața acesteia. Victima a avut nevoie de un număr de 70-80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...