Kilograme de droguri ridicate de procurorii DIICOT din Botoșani. Doi bărbați au fost arestați (video)

Kilograme de droguri ridicate de procurorii DIICOT din Botoșani. Doi bărbați au fost arestați (video)

Procurorii Biroul Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au ridicat șase kilograme de cannabis, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict a două persoane, din municipiul Botoșani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, a informat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că un colet în care s-ar fi aflat, disimulată, o cantitate de droguri de risc, ar fi fost expediat din străinătate, cu destinația Botoșani.

„În urma activităților desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, a fost identificată locația în care ar fi urmat să ajungă coletul și persoanele care ar fi fost destinatari, respectiv, doi bărbați de 39 și 31 de ani. Asupra acestora, au fost descoperite 6 kilograme de muguri de cannabis, care ar fi urmat a fi distribuite consumatorilor, din județul Botoșani. Față de cei doi bărbați, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore”, a precizat Nenișcu.

În cursul zilei de joi, magistrații de drepturi și libertăți au admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive a bărbaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț. Pe parcursul întregului procesul penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a afirmat reprezentanta IPJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta