Județul Botoșani răscolit zile la rând. Perchezițiile au vizat o societate comercială și mai multe locuințe!

În urma perchezițiilor au fost ridicate țigări, băuturi alcoolice, dar a fost instituit și sechestru judiciar asupra unui imobil, procurorii luând și decizia indisponibilizării unor utilaje industriale.

În perioada 27-29 mai 2024, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și a unităților subordonate acestuia, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-au desfășurat o serie de activități specifice în cauze având ca obiect infracțiuni de natură economică.

Sechestru și utilaje indisponibilizate într-un dosar de obținere ilegală de fonduri

Astfel, pe 27 mai 2024 au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la sediul unei societăți comerciale și la 4 locuințe private, situate pe raza municipiului Dorohoi și a comunei Șendriceni, județul Botoșani, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani având ca obiect infracțiunea de „obținere ilegală de fonduri”. În urma acestor acțiuni s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra unui imobil, au fost indisponibilizate 3 utilaje industriale, au fost ridicate băuturi alcoolice pentru care nu existau documente legale de proveniență, precum și o serie de documente, în vederea continuării cercetărilor.

Percheziții în alte 13 locuințe!

La data de 28 mai 2024 au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la imobile de pe raza comunelor Ripiceni și Drăgușeni, jud. Botoșani, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni având ca obiect infracțiunea de „contrabandă”.

Miercuri, 29 mai 2024, au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la imobile de pe raza comunelor Vorniceni, Românești, Tudora și Curtești, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani având ca obiect infracțiuni de „contrabandă”.

În urma perchezițiilor efectuate în dosarele în care se fac cercetări cu privire la infracțiuni de „contrabandă” au fost ridicate diferite cantități de țigări, în vederea confiscării.

”În toate cauze menționate cercetările continuă, cu respectarea tuturor drepturilor procesuale ale persoanelor vizate”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...