Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, din data de 26 februarie, magistrații au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

Judecătorii din Botoșani se solidarizează cu protestele magistraților din țară!

Marți, 26 februarie 2019, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani, pentru a lua în discuție modificarea legilor justiției adusă prin OUG nr.7/19.02.2019.

Judecătorii prezenți, în unanimitate, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modificările intempestive aduse legilor justiției prin ordinanță de urgență, fără consultarea prealabilă a Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați, se arată într-un comunicat remis redacției.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din data de 26 februarie, magistrații botoșăneni au decis să se solidarizeze cu acțiunile de protest declanșate la nivel național. 

"Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani se solidarizează cu acțiunile de protest declanșate în țară de colegii magistrați și își însușește punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 25.02.2019, în sensul că se impune abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.7/2019, cu excepția dispozițiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii", transmite comunicatul Judecătoriei Botoșani.  

Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoșani a hotărât "reluarea ulterioară a discuțiilor privind eventuale forme de protest în situația în care legiuitorul va ignora solicitările corpului magistraților".

Amintim că luni, 25 februarie, aproximativ 20 de magistrați au protestat pe scările Judecătoriei Botoșani, procurorii și judecătorii aliniindu-se astfel protestelor declanșate la nivel național din cauza OUG 7/2019, adoptată de Guvern săptămâna trecută, ordonanță care modifica Legile Justitiei, schimbări care - în opinia contestatarilor - afectează independența Justiției și statul de drept din România.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
48

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
29

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
52

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...