Încă un flagrant la Botoșani: Un șofer de 23 de ani a încercat să îi mituiască pe polițiștii de la Rutieră (foto)

Tânărul le-a oferit bani polițiștilor care l-au oprit în trafic întrucât efectuase un viraj la stânga încălcând linia continuă.

Încă un flagrant la Botoșani: Un șofer de 23 de ani a încercat să îi mituiască pe polițiștii de la Rutieră (foto)

În cursul zilei de luni, 3 iulie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu,  pe raza municipiului Botoșani, au oprit un conducător auto, întrucât acesta a efectuat viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers și pentru faptul că nu purta centura de siguranță.

În aceste împrejurări, conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, a plasat în asigurarea autoturismului suma de 100 de euro, formată din două bancnote în cupiură de 50 euro, pentru ca organele de poliție să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

”Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto”, informează ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani.



Mai mult, ofițerii de poliție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în aproximativ 15 minute de la momentul sesizării, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
224

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
258

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
992

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...