Botoșăneni arestați pentru exploatarea sexuală a trei copile aflate în grija statului

Bărbații sunt cercetați pentru trafic de minori și viol.

Botoșăneni arestați pentru exploatarea sexuală a trei copile aflate în grija statului

Doi bărbați din județul Botoșani au fost arestați preventiv, joi, pentru violarea și exploatarea sexuală a trei minore aflate în grija statului, ca urmare a unei anchete derulate de DIICOT și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie a.c., o persoană bănuită, minoră, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, 3 persoane vătămate minore, de 13, 14 și 16 ani, instituționalizate, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în locații din municipiul Botoșani. De asemenea, cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, s-a reținut faptul că, în două situații diferite, profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a-și exprima voința, ar fi întreținut relații sexuale cu acestea”, arată Inspectoratul de Poliție Județean.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Suspecții au fost reținuți miercuri pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului din Botoșani a dispus arestarea acestora pe o perioadă de 30 de zile.

Bărbații sunt cercetați pentru trafic de minori și viol.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta