Fostul manager al SJU, destituit pe perioada stării de urgenţă, a pierdut procesul intentat Ministerului Sănătăţii

Fostul manager al SJU, destituit pe perioada stării de urgenţă, a pierdut procesul intentat Ministerului Sănătăţii

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani, Livia Mihalache, a pierdut procesul cu Ministerul Sănătății, pe care l-a acționat în instanță ca urmare a faptului că, pe perioada stării de urgenţă, a fost suspendată din funcţie. Curtea de Apel din Suceava a respins, marți, cererea de chemare în judecată depusă de aceasta.

Magistrații au precizat că solicitarea fostei șefe a celei mai mari unități sanitare din județ este nefondată.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată. Respinge cererea de chemare în garanţie ca lipsită de obiect. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Suceava", se precizează pe portalul Curții de Apel.

Mihalache ceruse în instanță anularea ordinelor R 507/ 24.04.2020 şi R 679/ 15.05.2020 privind suspendarea din funcţia de manager al spitalului şi suspendarea Contractului de management 9476/ 15.05.2020 încheiat cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Prin acţiunea deschisă la instanţa din Suceava, Mihalache a cerut reintegrarea în funcţie şi obligarea Ministerului Sănătăţii la plata diferenţelor salariale dintre salariul efectiv încasat din momentul suspendării contractului de management şi salariul pe care ar fi trebuit să îl încaseze în funcţia de manager, actualizate cu indicele de inflaţie.

De asemenea, fostul manager a cerut şi daune morale de 10.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta