Două percheziții în Botoșani într-un dosar de obținere de fonduri guvernamentale!

În total sunt desfășurate 66 de percheziții în mai multe județe din țară.

Două percheziții în Botoșani într-un dosar de obținere de fonduri guvernamentale!

Poliţiştii au efectuat 66 de percheziţii în mai multe judeţe într-un dosar de obţinere de fonduri guvernamentale pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Prejudiciul estimat se ridică la 5,8 milioane de lei, arată IGPR.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada iunie 2019 - decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăţi comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici şi mijlocii, fiind obţinute finanţări de la mai multe unităţi bancare, cu intenţia vădită de a nu returna împrumutul.

De asemenea, persoanele cercetate nu ar fi iniţiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens şi şi-ar fi însuşit, în interes propriu, banii alocaţi.

La datele de 4 şi 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa şi ai inspectoratele de poliţie judeţene Prahova şi Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat 66 de percheziţii domiciliare, în judeţele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiş (1), Botoşani (2), Caras (1), Bihor (9), Braşov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureş (3), Alba (1), Mehedinţi (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeş (1), Galaţi (1), Ialomiţa (1), Constanţa (1), Olt (1), Iaşi (1) şi în municipiul Bucureşti (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri", anunţă IGPR.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru administrarea întregului probatoriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
124

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
121

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1027

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...