DNA continuă „curățenia” în spitalele din Moldova. Doi angajați au fost reținuți!

Cei doi salariați sunt acuzați că ar fi cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-l favoriza în cadrul derulării unui contract.

DNA continuă „curățenia” în spitalele din Moldova. Doi angajați au fost reținuți!

Direcția Națională de Anticorupție (DNA) continuă să facă „ordine” în spitalele din regiunea Moldovei. La finalul anului trecut 11 persoane au fost reținute în dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani, iar vineri doi angajați de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Este vorba despre șeful Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul unității sanitare și un economist, ambii acuzați că au cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-l favoriza pe acesta în cadrul derulării unui contract.

În acelaşi dosar este cercetat un om de afaceri

În acelaşi dosar este cercetat un om de afaceri, pentru dare de mită.

În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpaţii Dragoş-Constantin A. şi Doru-Ion P., în calităţile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranşă din banii pretinşi iniţial”, afirmă procurorii, potrivit Gazeta de Sud.

Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de cei doi angajaţi ai spitalului

Ei au precizat că sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de cei doi angajaţi ai spitalului „pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adiţional la contractul menţionat, semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor cât şi pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate”.

A fost instituit sechestru asigurator

Anchetatorii au menţionat că a fost instituit sechestru asigurator pentru confiscarea specială a întregii sume de bani care a făcut obiectul infracţiunii de corupţie.

Angajaţii spitalului urmează să fie prezentaţi vineri în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, anchetatorii au făcut şi patru percheziţii în Bacău, la sediul unei instituţii publice şi la domiciliile unor persoane fizice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
121

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...