Definitiv: 20 de ani de închisoare pentru botoșăneanul care a ucis-o pe Maria cu 38 de lovituri de cuțit!

Maria avea 14 ani. A fost omorâtă în plină stradă, cu zeci de lovituri de cuțit, de un botoșănean de 21 de ani. Până la comiterea faptei, individul a căutat-o pe fată trei zile, înarmat cu două cuțite, un spray lacrimogen și un aparat cu electroșocuri.

Definitiv: 20 de ani de închisoare pentru botoșăneanul care a ucis-o pe Maria cu 38 de lovituri de cuțit!

Zilele trecute, Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat apelul inculpatului Cătălin Rățușcă (21 de ani) împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Botoșani, prin care individul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Inculpatul trebuie să plătească:

-suma de 50.000 euro (daune morale) către Silvia G.,

-suma de 50.000 euro (daune morale) către Georgeta G.,

-suma de 10.000 de lei (daune morale) către Andra A., prin reprezentantul legal, director executiv al DGASPC Botoșani,

-suma de 10.000 de lei (daune morale) către Ștefan A., prin reprezentantul legal, director executiv al DGASPC Botoșani,

-suma de 10.000 de lei (daune morale) către David A., prin reprezentantul legal, director executiv al DGASPC Botoșani.

S-a dispus confiscarea de la inculpat a următoarelor bunuri: cuțit cu inscripția ”United Cutlery”, cuțit tip briceag, spray iritant lacrimogen și a unui aparat cu electroșocuri.

Decizia este definitivă.

Amintim că Maria a fost omorâtă în timp ce mergea la urat, în ajunul Anului Nou, împreună cu fratele ei mai mic. Cătălin Răţuşcă, tânărul care a ucis-o cu zeci de lovituri de cuţit, a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Botoşani. Ancheta procurorilor a scos la iveală că tânărul ar fi premeditat totul și a comis crima cu discernământ, din gelozie. Tânărul și-a cumpărat un cuțit, un briceag, un aparat electroșocuri și un spray paralizant și a mers în Trușești, înarmat cu aceste obiecte, dar și cu o cagulă de schi. Trei zile, acesta a căutat-o pe fată până când a găsit-o și a omorât-o.

În noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2023, Cătălin Rățușcă ar fi încercat să se sinucidă prin spânzurare, în arestul IPJ Botoșani. El a fost observat la timp de polițiștii botoșăneni, care imediat au dispus măsuri suplimentare de siguranță pentru a evita producerea vreunui incident nedorit.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
107

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
213

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...