Declaraţiile mincinoase aduse în faţa judecătorilor botoşăneni

Declaraţiile mincinoase aduse în faţa judecătorilor botoşăneni
Aşa o ameţeală în declaraţii, cu răzgândiri şi minciuni, n-au mai văzut de mult timp poliţiştii care anchetau un caz cât se poate de banal- având în vedere frecvenţa cu care se întâlneşte-, de conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Numai că acest caz, aşa banal cum părea, a consumat mai bine de trei ani şi zeci de ore pierdute în audierea unor minciuni. Dar nici legea nu e tocmai ceva de ignorat.

Faptele sunt simple: în aprilie 2013, poliţiştii de la Secţia Rurală 1 surprindeau în flagrant un tânăr din Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu, în timp ce conducea o Dacie pe raza localităţii, deşi nu avea permis de conducere şi mai şi băuse. Din acel moment a început caruselul minciunilor, pentru că în primă fază, Andrei- Silviu L. a declarat că de fapt la volan se afla Remus C..

Doi ani mai târziu, în iulie 2015, Andrei- Silviu îşi schimbă declaraţia şi spune că de fapt la volan era Ştefan Andrei B. În maşină, la momentul respectiv, însă, poliţiştii au identificat o tânără, pe Petronela Elena, care iniţial a spus adevărul: că la volan se afla Andrei Silviu L.

Trei luni mai târziu, însă, Petronela vine cu o declaraţie notarială semnată de ea, în care se arăta că de fapt la volan era Ştefan- Andrei. Ba mai mult, şi Ştefan Andrei susţinea varianta, declarându-se şoferul Daciei în momentul în care au fost prinşi de poliţişti, nicidecum prietenul său, Andrei Silviu. Spectacolul nu se opreşte aici pentru că în iunie anul tecut, Petronela îşi aduce aminte că adevărul era de fapt altul şi că ea, fiind prietena lui Andrei- Silviu, nu putea să permită ca acesta să păţească ceva, chiar dacă era vorba de rigorile legii. Admite că de fapt, varianta iniţială, în care la volanul Daciei se afla prietenul ei, Andrei Silviu, este cea corectă.

Declaraţiei reale, de această dată, a tinerei se adaugă şi cele ale poliţiştilor care i-au surprins pe petrecăreţi în noaptea cu pricina, în atari condiţii cazul prinzând contur şi ducând la finalul corect legal: Andrei- Silviu L. a fost judecat şi condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis. A şi făcut contestaţie la Curtea de Apel Suceava, cauza fiind în dezbatere încă.

De partea cealaltă, "mincinosul" Ştefan- Andrei a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, însă la termenul din urmă cu câteva zile nu s-a prezentat, mama sa susţinând că este plecat în străinătate.

 

Spune-ne opinia ta