Circa 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite la Bajura. Rețineri eșuate, se caută autorii

Circa 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, descoperite la Bajura. Rețineri eșuate, se caută autorii

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului din Darabani au descoperit în cadrul unei acţiuni specifice, la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Bajura, aproximativ 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Conform acesteia, la sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul unei misiuni specifice, poliţiştii au observat la malul râului Prut două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă. Imediat, s-a procedat la urmărirea acestora, dar bărbații nu au putut fi reținuți, din cauza terenului împădurit și a întunericului.

În urma cercetării amănunțite a zonei, colegii noștri au descoperit la malul râului Prut patru colete. La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 5.990 de pachete de țigări, de diferite mărci, fără timbru de acciză. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 85.360 de lei”, relatează Răcnea.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

 

Spune-ne opinia ta