Cei mai periculoși 10 prădători sexuali aflați în libertate, pe listă se află și un profesor din Botoșani!

Indivizii au fost condamnați la închisoare pentru viol, însă au fugit din țară și sunt căutați acum de Poliție.

Cei mai periculoși 10 prădători sexuali aflați în libertate, pe listă se află și un profesor din Botoșani!

   Foto: Renașterea Bănățeană

Pe lista celor peste 2.600 de fugari din România, sunt mulţi criminali, dar şi 36 de agresori sexuali pe care poliţia încă îi caută. Unii dintre ei au fost arestaţi, dar au reuşit să scape după ce magistraţii i-au pus în libertate, înainte de verdictul final.

Peste 2 milioane de euro a cheltuit statul român, numai anul trecut, cu aducerea în ţară a celor care se sustrag de la executarea pedepselor cu închisoarea, se arată într-un document al Ministerului Justiţiei. 

Banii au fost cheltuiți cu repatrierea a 735 de persoane, spune ministra Alina Gorghiu, iar asta înseamnă că aducerea unui singur fugar ne costă, în medie, 2.700 de euro.

Printr-un proiect de lege, Ministerul Justiţiei vrea să recupereze aceşti bani, de la condamnații aduşi în ţară.

Există însă costuri mai mari. Ele sunt plătite de victimele care, după ce trec prin trauma unor abuzuri sexuale şi apoi prin anchete şi procese ce durează ani, descoperă, în final, că cel care le-a făcut rău, deşi condamnat la închisoare pe hârtie, e încă în libertate.

Capcana întinsă unei eleve de profesorul de sport 

Printre cei 36 de agresori sexuali pe care poliția încă îi caută se numără și un profesor din Botoșani. Maria avea 15 ani şi era elevă la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani. În septembrie 2018, dorind să se transfere la un alt liceu, fata a rugat un profesor să o ajute să obţină mai repede adeverinţa cu situaţia şcolară.

Profesorul era Cristian Mreană, de 49 de ani, căsătorit, cu doi copii. Pe 3 septembrie 2018, la prânz, Mreană a convins-o pe Maria să urce în maşina lui, apoi, sub pretextul că trebuie să meargă ca să vadă un teren, a dus-o pe fată într-o pădure de la marginea oraşului, unde a violat-o.

Maria i-ar fi destăinuit unui psiholog, pe internet, prin ce-a trecut, iar acesta i-a anunţat părinţii, care au sesizat poliţia. Profesorul a fost reţinut pe 19 septembrie 2018, apoi arestat preventiv. După o lună, a fost plasat în arest la domiciliu, iar din decembrie 2018 – pus sub control judiciar. 

În anchetă şi în procesul ce a urmat, Mreană n-a recunoscut acuzaţiile, dar dovezile anchetatorilor, printre care şi o expertiză genetică a probelor ridicate din maşina lui, i-au convins pe judecători că el e vinovat. În iunie anul trecut, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare şi l-a obligat să-i plătească victimei 15.000 euro, daune morale, dar Mreană a dispărut, înainte de verdictul final.

Citește mai mult pe.... https://www.libertatea.ro/stiri/top-10-pradatori-sexuali-periculosi-aflati-in-libertate-condamnati-la-inchisoare-pentru-viol-ei-sunt-cautati-acum-de-politie-4802000

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
123

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
134

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
33

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...