Ce au decis magistrații din Suceava, după ce doctorița cercetată pentru moartea Alexandrei a cerut strămutarea dosarului!

Soluția a fost dată astăzi de către judecătorii Curții de Apel din Suceava, după ce în luna martie medicul a depus cerere pentru mutarea dosarului.

Ce au decis magistrații din Suceava, după ce doctorița cercetată pentru moartea Alexandrei a cerut strămutarea dosarului!

Doctorița Mariana Pitrop, cea care a contestat la Tribunalul Botoșani măsura de concediere din funcția de medic al Spitalului Județean „Mavromati”, a făcut o nouă solicitare, de data aceasta la Curtea de Apel Suceava, prin care cere strămutarea dosarului, invocând faptul că instanța din orașul în care s-a produs tragedia nu ar putea fi echidistantă.

În procesul deschis inițial, medicul a cerut anularea deciziei de concediere. Deși, la Tribunalul Botoșani, încă nu a avut loc primul termen (stabilit pentru data de 13 mai 2024), doctorița a cerut, recent, strămutarea dosarului, pe motiv că judecătorii din localitate ar putea fi influențați în luarea deciziei.

Data stabilită de instanță pentru soluția în cazul strămutării este 4 aprilie 2024.

Ce au decis magistrații din Suceava?

Cererea de strămutare a dosarului a fost aprobată de către judecătorii suceveni. Astfel, dosarul va fi mutat de la Tribunalul Botoșani la Tribunalul Suceava.

Admite cererea. Strămută judecarea cauzei de la Tribunalul Botoşani - Secţia I Civilă la Tribunalul Suceava - Secţia I Civilă, cu păstrarea actelor de procedură efectuate. Definitivă. Dată în camera de consiliu. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția dată de magistrații suceveni.

Potrivit Legii 134 CPP, strămutarea poate fi solicitată de una dintre părți în trei situații: când are îndoieli cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului; când are îndoieli cu privire la calitatea părților sau din cauza unor relații conflictuale locale.

Mariana Pitrop a fost audiată în calitate de suspect în dosarul morții tinerei Alexandra Ivanov, care a murit în chinuri groaznice în Maternitatea din Botoşani, sufocată, fiindcă plămânii i-au cedat din cauza infecției provocate de fătul intrat în putrefacție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
90

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
407

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
849

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...