În procesul deschis inițial, medicul a cerut anularea deciziei de concediere. Deși, la Tribunalul Botoșani, încă nu a avut loc primul termen (stabilit pentru data de 13 mai 2024), doctorița a cerut, recent, strămutarea dosarului, pe motiv că judecătorii din localitate ar putea fi influențați în luarea deciziei.
Data stabilită de instanță pentru soluția în cazul strămutării este 4 aprilie 2024.
Ce au decis magistrații din Suceava?
Cererea de strămutare a dosarului a fost aprobată de către judecătorii suceveni. Astfel, dosarul va fi mutat de la Tribunalul Botoșani la Tribunalul Suceava.
„Admite cererea. Strămută judecarea cauzei de la Tribunalul Botoşani - Secţia I Civilă la Tribunalul Suceava - Secţia I Civilă, cu păstrarea actelor de procedură efectuate. Definitivă. Dată în camera de consiliu. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția dată de magistrații suceveni.
Potrivit Legii 134 CPP, strămutarea poate fi solicitată de una dintre părți în trei situații: când are îndoieli cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului; când are îndoieli cu privire la calitatea părților sau din cauza unor relații conflictuale locale.
Mariana Pitrop a fost audiată în calitate de suspect în dosarul morții tinerei Alexandra Ivanov, care a murit în chinuri groaznice în Maternitatea din Botoşani, sufocată, fiindcă plămânii i-au cedat din cauza infecției provocate de fătul intrat în putrefacție.