Când legea e lege: Cetatean român condamnat în Anglia la 6 ani de închisoare, pentru că și-a lăsat gravidă soția!

Când legea e lege: Cetatean român condamnat în Anglia la 6 ani de închisoare, pentru că și-a lăsat gravidă soția!

Un caz extrem de complicat a pus pe jar autorităţile judiciare din Anglia. Un român a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce şi-a lăsat soţia gravidă. Procesul a fost condus de o judecătoare, aceasta fiind extrem de tranşantă în ceea ce priveşte pedeapsa, arată observator.tv.

Barbatul,  tigan din Romania, in varsta de 25 de ani, a fost arestat pe loc, fiind deferit justitiei sub acuzatia de pedofilie.

"Cei doi s-au cunoscut in Romania si din punct de vedere al victimei nu a fost nicio plangere privind diferenta dintre ei. Fata s-a intors acum in Romania si acuzatul si-a exprimat dorinta de a isi reintregi familia atunci cand va termina de ispasit pedeapsa. Dar trebuie sa tinem cont ca si in Romania, ca si in Marea Britanie, varsta legala pentru casatorie este de 16 ani", a prezentat procurorul cazul in instanta.

Avocata apararii a incercat sa explice Curtii ca acesta este un caz exceptional, cu circumstante total neobisnuite.

"Nu am gasit nicio similaritate cu alte cazuri. Nu e vorba de exploatare, fortare sau pedeapsa in acest caz. Casatoria a fost pe deplin acceptata, chiar daca ea e in afara legii. Aceasta este o practica extrem de raspandita, un obicei foarte vechi, la populatiile rome. Casatoria intre o copila si un barbat mai in varsta nu e un eveniment extraordinar in cultura lor. El a urmat doar traditia si de asta e acum vinovat".

Barbatul a primit o condamnare de 6 ani la inchisoare si 10 ani va figura in registrul agresorilor sexuali.

Nimic nu a înduplecat-o însă pe judecătoare: "Activităţile sexuale cu copii sunt în afara legii şi aici e vorba despre un copil de 12 ani, nu contează ce obiceiuri avem în nu ştiu ce ţară. Este un copil care aşteaptă să nască şi ea nu va avea parte de educaţie. Nu e vorba despre consimţământ informat aici. Copiii au nevoie să fie protejaţi de alţii şi de slăbiciunile lor."

Bărbatul a primit o condamnare de 6 ani la închisoare şi 10 ani va figura în registrul agresorilor sexuali.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...