Calvar pentru o copilă de 12 ani din Botoșani. A fost violată de tatăl vitreg, timp de doi ani. Bărbatul a fost trimis în judecată

Calvar pentru o copilă de 12 ani din Botoșani. A fost violată de tatăl vitreg, timp de doi ani. Bărbatul a fost trimis în judecată

Un botoșănean de 49 de ani a fost trimis în judecată pentru că și-a violat fiica vitregă de 12 ani și a atins-o în zonele intime pe cealaltă de 16 ani. Inițial bărbatul a dat vina pe un consătean.

Un bărbat de 49 de ani, din județul Botoșani, a fost trimis în judecată de procurori fiind acuzat de viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată. Acesta va fi judecat de magistrații din municipiul Dorohoi.

Faptele de care este acuzat sunt foarte grave. Mai precis, el va da socoteală în fața instanței pentru că și-a violat fiica de 12 ani la acea dată și totodată a atins-o și pe cealaltă fiică în zonele intime.

Violată timp de doi ani de propriul tată

Bărbatul de 49 de ani este din comuna Văculești, acolo unde locuia cu soția și fiicele sale vitrege de 12 și respectiv 16 ani, la data comiterii faptelor.

În baza probatorului s-a stabilit că acesta și-ar fi supus fiica de 12 ani la un adevărat calvar. A violat-o timp de doi ani. Pe cealaltă fiică de 16 ani ar fi atins-o în zonele intime, în mod repetat.

Totul a ieșit la iveală anul trecut, în luna martie. Când a văzut că lucrurile se complică, bărbatul a încercat să dea vina pe un consătean. El a sunat la 112 și a spus că fiica sa de 12 ani a fost violată de un consătean, dar nu era sigur cine era cu exactitate.

În urma anchetei s-a ajuns la concluzia că cel care a violat fata este chiar cel care a chemat Poliția. Bărbatul a fost reținut și anchetat, iar în momentul de față a fost trimis în judecată.

Conform Codului Penal, „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani“, arată publicația Adevărul.

Totodată, „Comiterea unui act de natură sexuală, altul decât cel prevăzut în art. 220, împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum şi determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani“.

 

Spune-ne opinia ta