Botoșănean urmărit internațional, capturat în Germania. Este cercetat pentru tentativă de omor

Botoșănean urmărit internațional, capturat în Germania. Este cercetat pentru tentativă de omor

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Știubieni, a fost arestat în statul German după ce a fost dat în urmărire internațională pentru tentativă de omor, declară reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) din Botoșani, într-un comunicat de presă.

Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei de șapte ani de închisoare, de către magistrații Tribunalului din Botoșani, tocmai de pe 21 iulie a.c. Individul este cercetat penal pentru tentativă de omor, după ce, în anul 2015, în timp ce se afla pe drumul public din localitatea de domiciliu, a agresat fizic un consătean, cauzându-i leziuni ce i-au pus în primejdie viața.

„Întrucât s-a sustras executării pedepsei, tânărul a fost dat în urmărire națională și internațională, iar la data de 26 octombrie a fost preluat sub escortă din Germania și predat autorităților române, care l-au încarcerat în Penitenciarul Rahova”, se arată în comunicat.

Prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, polițiștii botoșăneni și autoritățile germane au colaborat, făcând schimb de date și informații, astfel reușind să îl identifice și să îl rețină pe individ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
349

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
966

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
153

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...