Botoșănean urmărit internațional, capturat în Germania. Este cercetat pentru tentativă de omor

Botoșănean urmărit internațional, capturat în Germania. Este cercetat pentru tentativă de omor

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Știubieni, a fost arestat în statul German după ce a fost dat în urmărire internațională pentru tentativă de omor, declară reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) din Botoșani, într-un comunicat de presă.

Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei de șapte ani de închisoare, de către magistrații Tribunalului din Botoșani, tocmai de pe 21 iulie a.c. Individul este cercetat penal pentru tentativă de omor, după ce, în anul 2015, în timp ce se afla pe drumul public din localitatea de domiciliu, a agresat fizic un consătean, cauzându-i leziuni ce i-au pus în primejdie viața.

„Întrucât s-a sustras executării pedepsei, tânărul a fost dat în urmărire națională și internațională, iar la data de 26 octombrie a fost preluat sub escortă din Germania și predat autorităților române, care l-au încarcerat în Penitenciarul Rahova”, se arată în comunicat.

Prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, polițiștii botoșăneni și autoritățile germane au colaborat, făcând schimb de date și informații, astfel reușind să îl identifice și să îl rețină pe individ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
699

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1106

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
633

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...