Botoșănean reținut după un accident în Gura Humorului. Se afla sub influența alcoolului

Botoșănean reținut după un accident în Gura Humorului. Se afla sub influența alcoolului

La data de 18 noiembrie, în jurul orei 19.30, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Ștefan cel Mare din orașul Gura Humorului, județul Suceava, a avut loc un accident rutier cu pagube materiale, iar una dintre persoanele implicate este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Ulterior, părțile implicate, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Todireni, județul Botoșani, și o femeie de 45 ani, din comuna suceveană Stulpicani, s-au prezentat la sediul Poliției.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu cei doi conducători auto s-a stabilit faptul că în data de 18.11.2022, ora 18.50, bărbatul de 32 ani a condus autoturismul, având direcția de deplasare Frasin-Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, condus de către femeia de 45 ani.

La sediul Poliției s-a procedat la testarea celor doi conducători auto, în cazul femeii rezultatul fiind negativ, iar în cazul bărbatului de 32 ani, rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedându-se la verificarea în baza de date a stării permiselor de conducere a celor doi conducători s-a constatat faptul că șoferul de 32 ani figurează cu dreptul de a conduce „cu restricții - suspendat” din data de 26.08.2022-23.11.2022.

În temeiul art. 288 alin.1 Cod Procedură Penală, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, și “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

În urma probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de bărbatul de 32 ani sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, iar prin ordonanța din data de 18.11.2022 s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, cel în cauză fiind depus în C.R.A.P. Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
743

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...