Botoșănean prins la furat, în instanță le-a spus judecătorilor că este un bun gospodar și își întreține singur copiii!

A uitat să spună, însă, că are în ”CV” și zece condamnări în România pentru furturi, dar și altele în străinătate, pentru fapte similare.

Botoșănean prins la furat, în instanță le-a spus judecătorilor că este un bun gospodar și își întreține singur copiii!

Un botoşănean a fost prins la furat în Piaţa Unirii din Iași. În locul unui hoţ de buzunare obişnuit, în faţa judecătorilor s-a prezentat însă un om la 50 de ani, cu doi copii, şcolarizat cât de cât, singur întreţinător al familiei, non-alcoolic, „o persoană apreciată în comunitatea sa”.

Magistraţii au fost însă mai puţin impresionaţi de caracterizări, cât de „CV”-ul infracţional al individului, condamnându-l din prima instanţă la o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie.

Gheorghe D. a ajuns în faţa Judecătoriei ieşene în urma unui incident petrecut pe 21 noiembrie anul trecut, aproape de prânz. La acea dată, G.B. mersese la o croitorie de pe Cuza Vodă. Cum atelierul era închis, tânăra s-a îndreptat spre staţia de tramvai din Piaţa Unirii, pentru a-şi cumpăra o cafea. S-a aşezat la rând la simigeria Petru. La coadă, lipit practic de G.B., s-a aşezat şi Gheorghe. Profitând de faptul că tânăra nu era atentă, şi-a strecurat mâna stângă în buzunarul pardesiului purtat de G.B. şi i-a furat telefonul Samsung A40. S-a urcat apoi în viteză într-un tramvai de pe traseul 9 care tocmai intra în staţie, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La scurt timp, G.B. şi-a dat seama că îi lipseşte telefonul, dar era deja prea târziu. Momentul furtului a fost înregistrat de camerele video din zonă. Cum însă hoţul era venit dintr-un sat component al oraşului Ştefăneşti din judeţul Botoşani, identificarea lui a durat aproape o lună. Telefonul a fost recuperat ulterior, fiind predat poliţiei chiar de hoţ.

Zece condamnări, dar ”bun gospodar” și bolnav de tuberculoză!

În faţa instanţei, Gheorghe a prezentat caracterizări care-l înfăţişau ca pe un om gospodar, adăugând faptul că suferă de tuberculoză. El avea însă la activ şi 10 condamnări în România, tot pentru furturi, ca şi condamnări primite în străinătate pentru fapte similare.

„Inculpatul prezintă posibilităţi slabe de îndreptare, în opinia instanţei, având în vedere multitudinea de condamnări şi faptul că nu îşi valorifică în scop lucrativ cunoştinţele pe care le deţine, nici nu îl motivează să se abţină de la activităţi ilicite existenţa bolii pe care o are, dar care nu l-ar împiedica să se angajeze”, au apreciat magistraţii Judecătoriei.

Greva grefierilor îi amână contestația!

Cazierul hoţului, ca şi faptul că neavând un loc de muncă stabil nu ar putea plăti o amendă penală, iar starea de sănătate nu i-ar permite să presteze vreo muncă neremunerată în folosul comunităţii i-au determinat pe judecători să-l condamne direct la închisoare, pe un termen de un an şi două luni.

Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de Gheorghe în faţa Curţii de Apel. Această instanţă ar fi trebuit să-i reanalizeze dosarul miercuri, 13 decembrie 2023. Însă greva declarată de grefieri a dus la amânarea şedinţei pentru sfârşitul lunii viitoare, scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
127

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
39

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...