Botoşănean condamnat definitiv pentru tentativă de omor, prins de carabinieri în Italia!

Nici nu a mai stat să conteste decizia instanţei, care îl condamna la puşcărie, şi a fugit în Italia. A fost prins însă de carabinieri, botoşăneanul urmând să fie adus în ţară.

Botoşănean condamnat definitiv pentru tentativă de omor, prins de carabinieri în Italia!

 sală de judecată Tribunalul Botoşani  Ştiri.Botoşani.Ro

Un tânăr de 29 de ani, din Vlădeni, a fost depistat și arestat pe 20 decembrie de carabinierii de la Secția de Investigații din Messina, scrie Gazeta Românească. La începutul lunii decembrie, autoritățile române au emis pe numele bărbatului un mandat european de arestare întrucât în ianuarie 2012 s-a făcut vinovat de tentativă de omor, după ce și-a atacat un vecin din satul Vlădeni.

"Carabinierii, activați de Ministerul de Interne – Direcția Centrală a Poliției Criminalistice – Serviciul pentru Cooperare Internațională, au demarat astfel activități complexe de căutare care au permis găsirea rapidă a bărbatului la Mascali, provincia Catania, unde lucra. Militarii, profitând de faptul că se afla pe un drum public, au asigurat zona de interes și l-au blocat. A fost dus la Penitenciarul Catania Piazza Lanza la dispoziția președintelui Curții de Apel din Catania, competentă pentru ulterioara extrădare în România.”, scrie Gazeta Românească.

La începutul lunii noiembrie, Alin Blănaru a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a atacat un vecin. Mai mult, instanţa a decis că trebuie să-i plătească victimei sale 30.000 de lei reprezentând despăgubiri civile dar şi peste 3.000 de lei Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, acolo unde victima lui Blănaru a beneficiat de îngrijiri medicale după agresiune. Blănaru putea face apel la decizia judecătorilor Tribunalului Botoşani în zece zile de la pronunţare, însă a fugit din ţară, astfel că sentinţa a rămas definitivă.

 

Spune-ne opinia ta