Bărbat cu sute de furturi la activ încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Faptele s-au produs atât în municipiul Botoșani, cât și în Suceava. La 14 ani „se lăuda” cu 123 de furturi.

Bărbat cu sute de furturi la activ încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Un tânăr din Gura Humorului, care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani, a fost condamnat ieri de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului în urma cumulării a patru dosare, privind furturi comise în Gura Humorului și Suceava. În total, este vorba de mai multe de 10 furturi relativ recente despre care s-au adunat probe.

A. Balan a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare, evident în regim de penitenciar. A. Balan, care acum are în jur de 29 de ani, a executat deja în arest preventiv mai bine de un an din pedeapsă.

Prins după ce a spart și o biserică din Gura Humorului

El a fost arestat preventiv din nou în luna martie a anului trecut. Întâmplător sau nu, recidivistului i s-a înfundat atunci de la un furt dintr-o biserică.

În luna februarie a anului trecut, preotul paroh de la Parohia ,,Sf. Mihail și Gavril” din Gura Humorului a sesizat că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea parohiei și au sustras bunuri.

La vremea respectivă, polițiștii judiciariști de la Gura Humorului au adunat probatoriu din care a rezultat că inculpatul a comis 8 fapte de furt, deși se afla sub măsura controlului judiciar.

În scurt timp, controlul judiciar a fost înlocuit de judecători cu arestul preventiv, măsură care a rămas în vigoare neîntrerupt de atunci. Având în vedere că era vorba de un recidivist, care încălcase încă un control judiciar, judecătorii nu l-au mai eliberat pe Aron până la pronunțarea sentinței, care a avut loc ieri (n.r. 9 aprilie 2024), scrie Monitorul de Suceava.

Sentința Judecătoriei Gura Humorului privind condamnarea lui A. Balan la pedeapsa rezultantă de 3 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare nu este definitivă, poate fi contestată, dar acesta va fi menținut în continuare după gratii.

Conform informațiilor mai vechi de presă, A. Balan avea în jurul vârstei de 14 ani deja 123 de furturi probate pe numele său.

Ulterior s-au adunat alte câteva sute de fapte de furt, pentru care au fost emise și mai multe condamnări.

Acum câțiva ani, în municipiul Botoșani, același bărbat a spart sute de mașini din care a furat diferite bunuri.

Așadar, scăzând perioada de arest preventiv executată, acest hoț mai are de stat după gratii circa 2 ani și 8 luni de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
45

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
71

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
73

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...