Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de viol.

Adrian Roșu a scăpat ceva mai ușor la Curtea de Apel Suceava, după ce la prima instanță, Judecătoria Gura Humorului, primise 3 ani și 4 luni de închisoare.

Pedeapsa este definitivă, astfel că polițiștii de la Compartimentul Investigații Criminale Gura Humorului au acționat imediat ce au primit mandatul și l-au ridicat de la domiciliu pe condamnat.

Tânărul a fost transportat sub escortă la penitenciar, în vederea executării pedepsei. 

Fapta a fost comisă în luna februarie a anului 2021, într-un apartament în care se aflau atât autorul, fata, dar și alte persoane, scrie Monitorul de Suceava.

Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a rezultat că Roșu i-a făcut avansuri unei fete și, lovit de refuz, a trecut la constrângere. Fata a fost lovită cu pumnii la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, fiind imobilizată și penetrată cu degetele.

Fapta a fost încadrată la tentativă de viol.

Tânărul nu a recunoscut nimic și a negat orice acuzație, declarând că nu a lovit-o și nici nu a încercat să o violeze pe persoana vătămată.

Polițiștii și procurorul de caz au avut se pare un probatoriu solid (declarații, certificat medico-legal victimă etc.) astfel că l-au trimis în judecată pe inculpat. Judecătorii de la două instanțe au confirmat și ei că există probatoriu și au decis că inculpatul trebuie condamnat pentru tentativă de viol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CJ Botoşani investeşte 8 milioane de euro în modernizarea a 10 km de drum judeţean

Joi, 28 Septembrie 2023
88

Consiliul Judeţean Botoşani, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), a scos la licitaţie execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 291D, Oroftiana - Baranca-Bajura, un sector de dr...

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate

Joi, 28 Septembrie 2023
60

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate, conform legislaţiei în vigoare, până la sfârşitul lunii martie 2025, a declarat astăzi Valeriu Ste...

Furnizarea apei rămâne sistată într-un cartier din Botoșani

Joi, 28 Septembrie 2023
246

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 29 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 12:00, pentru executarea lucrărilor de înlo...