Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de viol.

Adrian Roșu a scăpat ceva mai ușor la Curtea de Apel Suceava, după ce la prima instanță, Judecătoria Gura Humorului, primise 3 ani și 4 luni de închisoare.

Pedeapsa este definitivă, astfel că polițiștii de la Compartimentul Investigații Criminale Gura Humorului au acționat imediat ce au primit mandatul și l-au ridicat de la domiciliu pe condamnat.

Tânărul a fost transportat sub escortă la penitenciar, în vederea executării pedepsei. 

Fapta a fost comisă în luna februarie a anului 2021, într-un apartament în care se aflau atât autorul, fata, dar și alte persoane, scrie Monitorul de Suceava.

Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a rezultat că Roșu i-a făcut avansuri unei fete și, lovit de refuz, a trecut la constrângere. Fata a fost lovită cu pumnii la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, fiind imobilizată și penetrată cu degetele.

Fapta a fost încadrată la tentativă de viol.

Tânărul nu a recunoscut nimic și a negat orice acuzație, declarând că nu a lovit-o și nici nu a încercat să o violeze pe persoana vătămată.

Polițiștii și procurorul de caz au avut se pare un probatoriu solid (declarații, certificat medico-legal victimă etc.) astfel că l-au trimis în judecată pe inculpat. Judecătorii de la două instanțe au confirmat și ei că există probatoriu și au decis că inculpatul trebuie condamnat pentru tentativă de viol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
375

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
665

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
190

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...