Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de viol.

Adrian Roșu a scăpat ceva mai ușor la Curtea de Apel Suceava, după ce la prima instanță, Judecătoria Gura Humorului, primise 3 ani și 4 luni de închisoare.

Pedeapsa este definitivă, astfel că polițiștii de la Compartimentul Investigații Criminale Gura Humorului au acționat imediat ce au primit mandatul și l-au ridicat de la domiciliu pe condamnat.

Tânărul a fost transportat sub escortă la penitenciar, în vederea executării pedepsei. 

Fapta a fost comisă în luna februarie a anului 2021, într-un apartament în care se aflau atât autorul, fata, dar și alte persoane, scrie Monitorul de Suceava.

Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a rezultat că Roșu i-a făcut avansuri unei fete și, lovit de refuz, a trecut la constrângere. Fata a fost lovită cu pumnii la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, fiind imobilizată și penetrată cu degetele.

Fapta a fost încadrată la tentativă de viol.

Tânărul nu a recunoscut nimic și a negat orice acuzație, declarând că nu a lovit-o și nici nu a încercat să o violeze pe persoana vătămată.

Polițiștii și procurorul de caz au avut se pare un probatoriu solid (declarații, certificat medico-legal victimă etc.) astfel că l-au trimis în judecată pe inculpat. Judecătorii de la două instanțe au confirmat și ei că există probatoriu și au decis că inculpatul trebuie condamnat pentru tentativă de viol.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Mihai Teja după ce FC Botoșani a învins-o pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1

astăzi, 10:31
111

FC Botoșani a învins-o cu 1-0 pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1. La finalul meciului, Mihai Teja a recunoscut că echipa sa a „suferit în Gruia”, dar a ținut s...

15 august, zi liberă legală: Ce compensații trebuie să primească salariații care lucrează azi

astăzi, 09:18
130

După cum stabilește Codul muncii, salariații din țara noastră, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului....

Situația refugiaților în punctele de trecere a frontierei Stânca și Rădăuți-Prut

astăzi, 09:01
66

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 89 persoane și 32 vehicule. La ora 08:00, erau cazați în spatiile de ...