Bărbat arestat preventiv. A bătut mai mulți muncitori și a distrus utilaje agricole

Bărbat arestat preventiv. A bătut mai mulți muncitori și a distrus utilaje agricole

Un bărbat de 41 de ani, din comuna Prăjeni, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marți, fiind cercetat pentru comiterea a patru infracțiuni, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada august 2020 - aprilie a.c., bărbatul s-ar fi deplasat pe mai multe terenuri agricole de pe raza comunei de domiciliu și ar fi lovit mai multe persoane care desfășurau activități agricole. Mai mult, el le-ar fi distrus componente ale caroseriei utilajelor agricole și le-ar fi sustras cheile de contact ale utilajelor, cu scopul de a le intimida în vederea cedării terenurilor pe suprafața cărora își desfășurau activitatea. 

Pe 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au pus în executare un mandat de percheziție la locuința bărbatului. În urma activităților desfășurate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Suspectul se sustrăgea anchetei, însă polițiștii l-au identificat în trafic, în municipiul Botoșani.

„Bărbatul a fost condus la sediul IPJ Botoșani, ulterior, pe numele său fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În aceeași zi, acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată, care și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului”, arată Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Bărbatul este anchetat, în continuare, sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare, furt și lovire sau alte violențe.

 

Spune-ne opinia ta