Amplă anchetă a unor furturi. Locuințe din Botoșani percheziționate și trei persoane audiate

Amplă anchetă a unor furturi. Locuințe din Botoșani percheziționate și trei persoane audiate

Polițiștii au percheziționat, joi, două locuințe din municipiul Botoșani și au ridicat trei persoane în vederea audierii acestora, într-un dosar de furt, faptă a cărei victimă este o femeie de 42 de ani din oraș. Infracțiunea în cauză, comisă săptămâna trecută, a scos la iveală o alta de aceeași natură, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, descinderile au vizat două imobile în care locuiește o femeie de 38 de ani, bănuită de săvârșirea furtului, dar și alte persoane cunoscute cu astfel de preocupări.

„Fapta de furt a constat în aceea că, la data de 11 martie a.c., în timp ce persoana vătămată se deplasa pe strada Grivița din municipiul Botoșani, i-a fost sustras telefonul mobil din geanta pe care o purta în mână și care era deschisă, de către o persoană necunoscută de sex femeiesc. În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza, printre care 10 telefoane mobile de diferite mărci”, transmite IPJ Botoșani.

De asemenea, au fost puse în executare și trei mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

„În timpul desfășurării activităților au fost obținute date cu privire la o altă faptă de furt de telefon mobil comisă la data de 13 aprilie 2021, iar în urma exploatării cu operativitate a acestor date, a fost recuperat telefonul respectiv și înapoiat persoanei vătămate, valoarea acestuia fiind estimată la 4.000 de lei.

Continuăm cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, urmând a fi administrat probatoriul și a se stabili cu exactitate activitatea infracțională a tuturor persoanelor implicate, iar la finalizarea acestora se vor dispune măsuri”, se arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta