Administratorul unei firme din Săveni, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Administratorul unei firme din Săveni, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Administratorul unei firme din orașul Săveni a fost trimis în judecată, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani, sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată, transmit procurorii instituției. El este cercetat în stare de libertate.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parchet, faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2014-2016 și ar fi cauzat statului un prejudiciu de aproape 60.000 de lei.

„În calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din oraşul Săveni, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin neînregistrarea în contabilitate a unui număr de 43 de facturi fiscale de aprovizionare de la 7 furnizori, reprezentând cantitatea totală de 944 tone material lemnos, procedeu prin care a cauzat un prejudiciu în valoare de 58.666,91 lei, constituit din: TVA – 52.071,76 lei şi impozit pe venitul microîntreprinderilor – 6.595,15 lei”, afirmă instituția.

Procurorii precizează că această etapă a procesului reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Spune-ne opinia ta