9 persoane reținute, iar 3 au fost plasate sub control judiciar, după conflictul de noaptea trecută (video)

9 persoane reținute, iar 3 au fost plasate sub control judiciar, după conflictul de noaptea trecută (video)

Nouă dintre persoanele implicate în evenimentul de noaptea trecută au fost reținute, iar trei au fost plasate sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Cei nouă tineri vor fi prezentați, mâine, în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, informează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Cei 12 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 35 de ani, sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

„Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu.

Aceste măsuri au fost luate după ce în noaptea de 6 iulie, în jurul orei 00:30, polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Botoșani, cu privire la faptul că se deplasează cu autoturismul pe strada Marchian, din municipiul Botoșani, și este urmărit de un alt autoturism.

Echipajul de poliție care a fost direcționat înspre zona respectivă a constatat că, pe strada susmenționată, are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forță pentru aplanarea acestuia.

Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieșit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, între apelant și alte 3 persoane, a avut loc o altercație, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuțit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. 

Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceștia, apelantul și doi tineri de 31 și 17 ani, ambii din orașul Flămânzi au fost conduși la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, din comuna Cristești, a rămas internat în unitatea spitalicească.

În acest context, în jurul orei 02:00, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliție, care se aflau în zonă.

Întrucât persoanele implicate nu s-au supus somațiilor polițiștilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicați, o parte dintre aceștia fiind conduși la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mihaela Stoiciuc, despre plecarea din AUR: „Nu ocup nicio funcție...”

Vineri, 15 Martie 2024
1381

În ultimele zile au apărut în spațiul public mai multe zvonuri conform cărora Mihaela Stoiciuc Vasilică ar fi părăsit formațiunea politică AUR – Filiala Botoșani. Acest lucr...

Start la împădurit! Elevi, profesori și activiști de mediu din Botoșani au deschis oficial campania „Luna plantării arborilor” (foto, video)

Vineri, 15 Martie 2024
500

Vineri dimineață, la Cantonul Silvic de la Rediu, a avut loc o aplicație practică în teren cu ocazia campaniei „Luna plantării arborilor”. Au participat reprezentanți de la Age...

Cătălin Flutur și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Botoșani. „Eu urc exact în vârful politicii și în vârful Botoșaniului” (foto, video)

Joi, 14 Martie 2024
1901

Liberalul Cătălin Flutur a anunțat în mod oficial, joi seară, că va candida pentru funcția de primar al municipiului Botoșani din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala...