„10 lei doza”- mică afacere organizată de trei dorohoieni, bazată pe dependenţa tinerilor din zonă! FOTO

O adevărată afacere organizaseră în Dorohoi trei membri ai unei familii care puneau în vânzare etnobotanice tuturor celor interesaţi. Totul a mers bine până când au năvălit mascaţii peste ei.

„10 lei doza”- mică afacere organizată de trei dorohoieni, bazată pe dependenţa tinerilor din zonă! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Iar s-a umplut curtea Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT de suspecţi şi martori, chemaţi să dea cu subsemnatul într-o anchetă ce a vizat destructurarea unei reţele de distribuţie de etnobotanice, pusă la punct de trei dorohoieni. Pe lângă ei, şi-au adunat alţi tineri de care se ajutau pentru transportul şi distribuţia de plicuri cu substanţe cu efect psihoactiv, reuşind să ruleze o mică avere. În total, 13 persoane au fost implicate în afacere, toate fiind invitate miercuri la Botoşani, la audieri.

Invitaţii mai mult sau mai puţin politicoase, pentru că unii au venit cu dubele. Pentru unii dintre martorii sau suspecţii chemaţi la audieri- între care şi un minor-, întoarcerea acasă a fost problematică, dat fiind că au fost săltaţi din case sau chiar de pe stradă, astfel că nu apucaseră să-şi ia bani de întors la Dorohoi.

10 lei pe doză- acesta era preţul cu care "afaceriştii" îşi vindeau marfa. Iniţial, s-a crezut că activitatea infracţională a început pe la începutul acestui an, dar în urma documentării s-a constatat că suspecţii se ocupau cu etnobotanicele încă de anul trecut.

"În cauză sunt cercetaţi 13 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Procedura era relativ simplă: consumatorii veneau direct la domiciliul acestora şi de acolo îşi procurau aceste produse", spune procurorul Viorel Porumb.

Trei persoane- membrii aceleiaşi familii-, au fost reţinute în urma descinderilor, urmând să fie prezentate Tribunalului Botoşani cu propunere a arestare preventivă.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
739

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...